MOG kondigt onbeperkte muziekdienst via iPhone-applicatie aan

MOG heeft een muziekdienst aangekondigd, die je via de iPhone en Android-toestellen kan afspelen. Voor MOG betaal je 10 dollar per maand en krijgt daarbij onbeperkt toegang tot de muziekcollectie, ook offline.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mog iphoneMOG heeft op het evenement SXSW een belangrijke aankondiging gedaan: ze gaan een mobiele muziekdienst aanbieden waarvoor je een vast bedrag per maand betaalt. In ruil daarvoor kun je onbeperkt luisteren naar de muziekcatalogus van deze aanbieder. Tot nu toe zat je voor het beluisteren van de muziek vast aan je (desktop)computer. Straks kun je de muziek ook op je iPhone en Android-toestel beluisteren. In het tweede kwartaal komen de benodigde applicaties daarvoor beschikbaar. Via de applicatie heb je toegang tot on-demand streams, downloads, je muziekbibliotheek, afspeellijsten en MOG Radio. De huidige dienst kost $5 per maand, maar je kunt straks ook voor $10 per maand een gecombineerd abonnement aanschaffen (web en mobiel). Of je ook alleen voor mobiel gebruik een abonnement kunt afsluiten, is niet helemaal duidelijk.

MOG wordt een concurrent voor diensten zoals Pandora en Rhapsody. De applicaties voor Android en iPhone zijn identiek, met als enige verschil dat je bij de Android-versie ook gesproken zoekopdrachten kunt uitvoeren. Offline downloaden van muziek is een functie die Rhapsody ook al aankondigde en waarbij we nog moeten afwachten hoe Apple er tegenaan kijkt. Het streamen en downloaden van muziek gebeurt standaard in een kwaliteit van 64 kbps AAC+, maar je hebt ook de mogelijkheid om voor 320 kbps-bestanden te kiezen als je een goede internetverbinding tot je beschikking hebt. Vergeleken met Pandora (gratis) heeft MOG als voordeel dat je on-demand nummers kunt opvragen. Rhapsody is met $15 per maand duurder en Spotify is voor Europeanen wellicht de grootste concurrent. Bij Spotify betaal je €10 per maand maar heeft nog de beperking dat het niet in alle Europese landen beschikbaar is. Nederlandse Spotify-gebruikers die er vroeg bij waren en een Premium-account hebben genomen, kunnen Spotify gebruiken.

Bij MOG zal het dus afwachten zijn of je het vanuit Europa makkelijk kunt gebruiken en of Apple de diverse functies in de app goedkeurt. Gelukkig heeft MOG een driedaagse probeerperiode. Maar liefst 17% van de gebruikers die zich hiervoor inschrijven, besluit de dienst te nemen. Wat gebruik binnen de VS betreft: ik heb de gebruiksvoorwaarden erop nagekeken en daarin staat: “By subscribing to or accessing any Service, you are representing to us that you are authorized to use the credit card you submit for payment and that you reside in the United States.” Maar mensen die bij dit soort ontwikkelingen voorop lopen weten wel hoe ze dat moeten regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 20:03
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.