Moet ik naar de dokter: iPhone-app stuurt je naar de huisarts, of niet

Moet ik naar de dokter is een iPhone-app die aan de hand van een aantal antwoorden en vragen constateert of je de dokter moet inschakelen of niet. Indien dat wel het geval is, kan je meteen contact opnemen met de huisarts.

Moet ik naar de dokter iPhone iPod touchBespraken we onlangs nog een iPhone-app die ervoor kan zorgen dat je vaker een dokter bezoekt vanwege eigenaardige plekjes op de huid, daar beklimt nu een applicatie de App Store-top 25 die doktersbezoek juist mogelijk kan remmen. In de app wijs je een lichaamsdeel aan en kies je een categorie van klachten. De app stelt je vervolgens een aantal vragen en stuurt je aan de hand van je antwoorden naar een dokter. Of niet.

Moet ik naar de dokter iPhone-aanwijspopHet is een beetje afhankelijk van de categorie klachten die je aangeeft, van hoeveel waarde Moet ik naar de dokter is. Voor sommigen kan de app een bevestiging zijn dat een doktersbezoek inderdaad niet nodig is, maar anderzijds: als je al een week kampt met een plotseling ontstane, hardnekkige jeuk op je armen, had je waarschijnlijk zelf ook wel het idee om de dokter in te schakelen.

Het is met complexere klachten waar Moet ik naar de dokter duidelijkheid verschaft. Obstipatie, buikpijn en braken bijvoorbeeld, nemen stap voor stap door waar je last van hebt en bepalen aan de hand daarvan de urgentie. Is contact opnemen verstandig? Dan komt het eerder door je ingevoerde huisartsennummer in beeld en kan je met een druk bellen.

Moet ik naar de dokter doorgaande bloedneusBehalve een ‘aanwijspop’ van je geslacht en leeftijd waarop je de pijngebieden kan aanwijzen, is er ook een categorie veelgestelde vragen in de app, direct benaderbaar vanuit het beginscherm. Daar staan dertien algemenere vragen die meer met de gang van zaken omtrent naar de dokter gaan te maken hebben. Zo lees je het antwoord op de vraag “Mijn medicijnen zijn op, kan ik via de huisartsenpost een herhalingsrecept krijgen?”

Moet ik naar de dokter heb je, als het even meezit, niet al te vaak nodig – en dat is fijn, want het laden van nieuwe pagina’s en teruggaan naar het hoofdmenu gaat net niet helemaal vloeiend. Ook kan je je afvragen waarom een medisch hulpmiddel als zo’n app geld kost en tenslotte zien we de belofte dat de app altijd je GPS-informatie heeft mocht het nodig zijn, helemaal niet waargemaakt. De app doet namelijk helemaal geen beroep op je locatiegegevens. Maar goed, als je deze app downloadt, hebt je vermoedelijk wel wat anders aan je hoofd. Hopelijk alleen niet al te ernstig.

Downloaden: Moet ik naar de dokter (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:33
Categorieën Geneeskunde, Nederlandse apps
Onderwerpen dokter, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.