Mijlpaal bereikt: 10.000 iPhone-applicaties in App Store

Eindelijk is de grens van 10.000 iPhone-applicaties in de App Store echt bereikt, zo meent AppShopper, die weigert om de inmiddels alweer verwijderde applicaties mee te tellen.

iPhone applicaties
Afgelopen week ontstond er een discussie of de grens van 10.000 applicaties in de App Store nu wel of niet officieel was bereikt. 148Apps vond van wel, AppShopper ontkende omdat er ook alweer heel wat applicaties uit de App Store waren verdwenen. Inmiddels is ook AppShopper overtuigd dat de grens is bereikt.


Volgens beheerder Arnold Kim (veel bekender als oprichter van MacRumors) is de grens van 10.000 applicaties woensdagnacht bereikt. Kim berekent het aantal applicaties met een programma dat dagelijks automatisch de inhoud van iTunes leegtrekt, het aantal iPhone-applicaties telt en controleert of het versienummer of de prijs is veranderd.

Echt nauwkeurig meet Kim ook niet: hij gaat er vanuit dat als een applicatie al een tijdlang niet in de lijsten is verdwenen, dat de applicatie wel zal zijn verdwenen. Door een directe link te openen valt dit te controleren, maar die methode is niet altijd betrouwbaar zoals we gisteren bij de Hyves-applicatie hebben gezien.

De afbeelding boven dit artikel is het iPhone-mozaiek, dat ook op de tribute-pagina bij 148apps te zien is.

Meer info: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2008 om 23:07
Categorie
Diensten
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.