Maps+ maakt Google Maps op de iPad beter

Maps+ is een uitbreiding van Google Maps op de iPad. Je kunt Twitter-berichten op de kaart zien en bijvoorbeeld een waarschuwing ontvangen als je in de buurt van een bepaald punt bent.

maps plus tweetJe zou misschien denken dat Google Maps al een behoorlijke applicatie is, waardoor het geen zin heeft om nog een andere kaartenapp te ontwikkelen. Maar de vandaag vernieuwde app Maps+ van IZE slaagt er toch aardig in met nieuwe functies en verbeteringen in de interface. Maps+ maakt gebruik van de standaardkaarten van Google Maps (kaart, satelliet, hybride en terrein). Je kunt makkelijk tussen de weergavemogelijkheden wisselen door met drie vingers verticaal over het scherm te swipen. Bij de standaardapp voor Google Maps moet je hiervoor naar een subscherm gaan, dat verborgen zit achter een hoekje van de kaart.

In Maps+ kun je ook de knoppen van de interface aanpassen, waarbij je knoppen voor instellingen, Twitter, routes en dergelijke met je vingers naar de gewenste plek kunt slepen. De app is gratis, maar bepaalde functies zijn alleen te gebruiken als je een in-app aankoopt van €2,39 doet. Het vastleggen van een track is zonder betaling bijvoorbeeld beperkt tot 2 kilometer.

maps plusEr zijn nog meer beperkingen: zo zijn labels beperkt tot 1 stuk, bookmarks (pins) beperkt tot 3 stuks en ook het inloggen bij Twitter is uitgeschakeld. De app is daardoor eigenlijk een beetje ‘kreupel’ want bij het gebruik loop je steeds tegen beperkingen aan. In de omschrijving in de App Store is te lezen welke beperkingen er gelden als je de in-app aankoop niet besluit te doen. Maps+ is een universele app, dus ook geschikt voor de iPad. Je kunt er routes mee plannen voor de auto, wandelen en fietsen. Op een apart scherm kun je de omgeving van je bestemming nader verkennen. Eventueel kun je een route ook exporteren in GPX-formaat om op je computer nog eens na te kijken. De app kan waarschuwen wanneer je bij een interessante plaats bent, die je vooraf hebt ingesteld.

De integratie met Twitter houdt in dat je je vrienden en andere mensen die je op Twitter volgt op de kaart kunt zien. Je kunt ook zien wie op jou gereageerd heeft. Dat is weer eens wat heel anders dan Twitter-berichten in een lijstje bekijken.

Downloaden: Maps+ (universele app, gratis – bepaalde funcies alleen na in-app aankoop €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2011, 21:07
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.