MailChimp brengt nieuwsbrieven-app uit op iPad

Bekijk hoe succesvol je verstuurde nieuwsbrieven zijn met de gratis iPad-app MailChimp, die je naast de mailbewerker MailChimp Editor kan gebruiken.

MailChimp iPad iPhoneDe bekende maildienst MailChimp heeft de overstap gemaakt van de desktop en iPhone naar de iPad. Een update van de iPhone-app zorgt daarvoor. De nieuwe applicatie heeft een andere insteek dan het in september uitgebrachte MailChimp Editor. Dat is de toepassing voor het maken van e-mails die je als een nieuwsbrief naar vele geadresseerden kan sturen. In de nu voor iPad geschikt gemaakte MailChimp raadpleeg je het bestand van ontvangers en bekijk je de statistieken van je verzonden mails. Hoeveel ontvangers hebben hem gelezen?

Het is wat raar dat MailChimp de beide functies niet in één iPad-app combineert, zeker omdat de website de administratie- en maakfuncties wel allebei onder één dak aanbiedt. Op Apple’s tablet zal je de twee apps naast elkaar moeten gebruiken. Je vindt wel een vermelding van nieuwe nieuwsbrieven die je wilt versturen in MailChimp, maar als je die wilt bewerken, word je op de iPad doorgestuurd naar MailChimp Editor.

MailChimp nieuwsbrieven versturen iOS

MailChimp voor iPad heeft een overzichtelijke indeling in liggende stand. De interface zal je niet onbekend voorkomen als je de website al even gebruikt. Bovenin zie je de optie accountinformatie te zien en het dashboard daaronder geeft een totaaloverzicht van projecten en resultaten. De knop Reports verder naar onder in het menu, geeft uitgebreide en harde cijfers en grafieken over je mailcampagnes. Zo zie je hoeveel mensen de nieuwsbrief hebben gelezen in de periode van versturen na de e-mail. Campaigns stuurt je naar specifieke segmenten van je verzonden nieuwsbrieven, als je die bijvoorbeeld hebt ingedeeld in verschillende projecten. Lists ten slotte legt de nadruk op de ontvangers. Wie zijn het, wie zijn er in de buurt, wie zijn je meest betrokken lezers?

MailChimp Editor statistieken iPad

De prijs van MailChimp hangt af van het aantal lezers en de frequentie waarmee je nieuwsbrieven wilt versturen. Op de website zie je de verschillende prijsmodellen staan. Heb je minder dan 2000 ingeschreven ontvangers en verstuur je niet meer dan 12.000 e-mails per maand, dan is MailChimp volledig gratis te gebruiken. Zowel MailChimp Editor als de nieuwe app zijn gratis te gebruiken.

Downloaden: MailChimp (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 15:12
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.