Konings App: nieuwsapp voor troonswisseling van De Telegraaf

Konings App is een aparte nieuwsapp van De Telegraaf met alleen maar Oranje-getint nieuws omtrent de abdicatie; de troonwisseling.

Konings App iPhoneDe Telegraaf heeft een eigen iPhone-app uitgebracht omtrent de aanstaande troonswisseling in Nederland. Konings App ziet eruit als de krant De Telegraaf gegoten in het beeldscherm van de telefoon of iPod touch en brengt alleen maar Oranje-getint nieuws. Daarmee is de interface behoorlijk anders dan de officiële nieuwsapp van de ‘krant van wakker Nederland’. In de applicatie lees je zowel algemene informatie over de koningin en aanstaande koning, als actuele berichten.

‘Nog twee weigerpolitici’ is het hoofdverhaal van de applicatie op moment van schrijven, gedrukt in grote en opvallende oranje letters. Het geeft al meteen aan dat het een vervolg is van een ander nieuwsbericht en dat hint al naar de frequentie van berichten die de app instromen. Onder elk bericht, voorzien van een foto en vetgedrukte inleiding, zie je onder elkaar gerelateerde artikelen en andere artikelen met de noemer troonswisseling. Daaronder vind je de deelknoppen voor het artikel. Je kan stukken de wereld in helpen via Hyves, Facebook, Twitter en e-mail.

Konings App heeft nog een menu aan de linkerkant verstopt, maar dat is er eigenlijk voor de grap. Je bereikt er alleen algemene informatie over de app mee – en ziet een achtergrond van Beatrix in haar jonge jaren. Dezelfde achtergrond die je ook even ziet als je een bericht opent.

Konings App Telegraaf iPhone nieuws Konings App troonwisseling nieuwsbericht iPhone

Konings App is niet de enige applicatie die voorbereidt op de abdicatie; de aankomende troonwisseling. Eerder schreven we al over Koningslied.

Downloaden: Konings App (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2013, 14:45
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.