Knocking Live Video: eerste applicatie voor live videostreaming in de App Store

Knocking Live Video is de eerste iPhone-applicatie die streaming live video vanaf de iPhone ondersteunt en die daadwerkelijk in de App Store verkrijgbaar is.

knocking live videoApple heeft de applicatie Knocking Live Video goedgekeurd in de App Store. Het is de eerste applicatie waarmee het mogelijk wordt om rechtstreeks video te streamen vanaf een iPhone en Steve Jobs schijnt persoonlijk bij de goedkeuring betrokken te zijn geweest. Je kunt met Knocking niet meteen de video’s uploaden naar een website, zoals bij Qik het geval is.


Wat je wel kunt doen, is tussen twee iPhones de videobeelden streamen. Het idee daarachter is dat het in de meeste gevallen toch familie en vrienden zijn, waarmee je een videomoment wilt delen: je maakt iets mee dat je wilt laten zien. Of je staat in een winkel en wilt advies welk product je zult kopen. Meestal zijn het momenten die snel voorbijgaan en niet de moeite waard zijn om voor het nageslacht te bewaren op een site als YouTube.

Om Knocking Live Video te gebruiken moet je een account bij Knocking aanmaken. Het uitwisselen van vido’s werkt via 3G of Wi-Fi en je hebt er een willekeurige iPhone voor nodig (eerste generatie, 3G en 3GS worden alledrie ondersteund). Bezitters van een iPod touch kunnen de video’s wel ontvangen, maar niet uitzenden.

Dat Knocking Live Video is goedgekeurd is bijzonder. Niet alleen om dat streaming video-apps voor de iPhone nog niet eerder zijn goedgekeurd en omdat Steve Jobs zich ermee bemoeide, maar omdat ontwikkelaar Pointy Head gebruik heeft gemaakt van private API’s. Tot nu toe was dat voor Apple reden om zo’n applicatie af te keuren. De applicatie Knocking Live Video werd dan ook aanvankelijk afgekeurd, maar de ontwikkelaar gaf niet op: hij stuurde een e-mail naar Steve Jobs op zaterdag 21 november waarin hij beleefd vroeg of Jobs de applicatie niet eens zelf wilde proberen. De volgende maandag werd Pointy Head gebeld door iemand van Apple, die vanuit de hoogste regionen binnen Apple opdracht had gekregen om de afwijzing terug te draaien. Bij Knocking Live Video is niet eens het vermoeden dat er gebruik wordt gemaakt van private API’s, maar is het volledig zeker.

Downloaden: Knocking Live Video (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een wat minder gelikte demovideo is hieronder te zien:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Via: ArsTechnica

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.