Jaadu VNC krijgt update naar versie 2.0

Jaadu VNC heeft een update gekregen naar 2.0. De applicatie ondersteunt nu voor het eerst een beveiligde verbinding met SSH-encryptie. Ook is er een nieuwe touchscreen-mode in Safari-stijl toegevoegd.

Jaadu VNCJaadu VNC, de populaire maar tegelijk ook prijzige oplossing om je computer op afstand te bedienen, heeft eindelijk eens een flinke update gekregen. Versie 2.0 biedt voor het eerst een beveiligde verbinding met SSH-encryptie. Ook is er een nieuwe touchscreen-mode toegevoegd waarmee de interactie met de desktop net als Mobile Safari wordt. Je kunt dus klikken, slepen en zoomen, zoals je gewend bent in de browser. Je kunt dubbelklikken met twee vingers op het scherm, zoals je ook op trackpads van de MacBook kunt doen. De derde verbetering is de ondersteuning voor internationale toetsenborden. De applicatie zelf is alleen in het Engels beschikbaar.

Jaadu VNC kan automatisch apparaten op het netwerk detecteren die met het VNC-protocol werken. Je kunt in landscape-mode werken, de interface ziet er goed uit en dankzij speciale knoppen voor Windows en Mac kun je eigenlijk alles doen wat je op de desktop gewend bent. Naast deze VNC-versie is er een aparte versie van Jaadu die het Windows Remote Desktop (RDP)-protocol ondersteunt.

Installeren: Jaadu VNC en Jaadu Remote Desktop (beide €19,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2009, 12:14
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.