iPhone opent deuren die voor anderen gesloten blijven

OpenWays heeft een systeem bedacht waarmee je met behulp van je smartphone de deur van je hotelkamer kunt openen zonder sleutel.

OpenWaysOpenWays is een bedrijf dat is gespecialiseerd in toegangsbeveiliging – en dan met name door gebruik te maken van mobiele technieken. Dit beveiligingsbedrijf heeft nu het plan opgevat om een systeem op de markt te brengen waarbij je geen sleutel meer nodig hebt om je hotelkamer te openen. Nu zijn er natuurlijk al systemen die met een magneetkaart werken maar OpenWays kiest voor een andere insteek. Ze maken namelijk gebruik van het zogenaamde Crypto Acoustic Credential system, een systeem dat met een speciaal digitaal gecodeerd audiosignaal een slot kan openen.

Via een speciale applicatie die beschikbaar komt voor Android, iPhone en Blackberry krijgen gasten van een hotel hun eigen code zodat ze met hun smartphone de deur van hun hotelkamer kunnen openen. Volgens de makers is het systeem voor hotelketens eenvoudiger dan het gebruik van conventionele sloten met sleutels. Wanneer een gast namelijk onverhoopt zijn sleutel verliest levert dat voor het hotel een aanzienlijke kostenpost op. Bijkomend voordeel is dat de gast de code al kan ontvangen terwijl deze online de hotelkamer reserveert, waardoor de inchecktijd verder verkort kan worden. OpenWays zal het systeem later deze maand tijdens één van de grootste reisbeurzen ter wereld, de ITB in Berlijn, demonstreren en zegt al in gesprek te zijn met enkele Amerikaanse en Europese hotelketens over invoering van het systeem.

In het volgende filmpje zie je een demonstratie van de OpenWays iPhone-applicatie:

OpenWays via Tnooz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2010, 21:40
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.