iPhone App Store bestaat voor 58% uit games

Distimo heeft berekend dat 58% van de App Store nu uit games bestaat, die gemiddeld 2,24 dollar kosten. Puzzelgames zij oververtegenwoordigd, maar leveren relatief weinig op.

distimoMobiel analysebedrijf Distimo heeft een rapport uitgebracht waarin de diverse categorieën in de App Store worden vergeleken. De meeste iPhone-applicaties zijn games, blijkt uit de cijfers: maar liefst 58% van de App Store bestaat uit games. Daarvan zijn puzzelgames het meest talrijk: 15% van de games betreft een puzzelgame. Actie en arcade delen de tweede plaats met elk 11%. Het minst populair zijn casino, dobbelspelletjes, racegames en rollenspelen. Deze vier categorieën vormen minder dan 2% op het totale aantal games.

games percentage

Voor een gemiddelde game betaal je $2,24. De goedkoopste games zijn bij actie en arcade te vinden (respectievelijk $1,68 en $1,39). De duurste games zijn rollenspelen (gemiddeld $7,96).

distimo prijs

Toch zijn ontwikkelaars van die goedkope actiegames nog niet zo slecht af: ze verdienen het meest. In de lijst met ‘top grossing’ games (top opgebracht) gaan actiegames aan de leiding met 22%. De dure rollenspelen brengen relatief het minst op: in de lijst met ‘top grossing’ games beslaan ze maar 5%. Ook aan de puzzelspelletjes wordt relatief weinig verdiend.

most grossing

Na registratie kun je het rapport zelf downloaden bij Distimo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2010, 23:35
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.