Associated Press gaat betaalde iPad-applicatie uitbrengen

Associated Press (AP) gaat een iPad-applicatie uitbrengen via de nieuwe business unit AP Gateway. De applicatie is betaald en ook geschikt voor eigen applicaties van AP-partners.

ap mobileThe Associated Press heeft aangekondigd dat ze een nieuw bedrijfsonderdeel ‘AP Gateway’ starten. Deze zal zich volledig richten op mobiele platformen, te beginnen met een applicatie voor Apple’s iPad. AP Gateway gaat ook lokale nieuwspartners helpen om hun uitgaven op de iPad uit te brengen. In totaal zal de content van meer dan duizend uitgaven in de applicatie te vinden zijn. Topvrouw Jane Seagrave van AP suggereerde dat de applicatie aanvankeiljk gratis te downloaden is.

Seagrave wordt aanstaande maandag benoemd tot AP’s Chief Revenue Officer en gaat zich dus vooral bezighouden met geldverdienen. Hoeveel de applicatie na de introductieperiode gaat kosten moet nog worden besloten.

Net als in AP Mobile (momenteel al verkrijgbaar voor de iPhone) zijn straks in de iPad-applicatie nieuwskoppen, nieuwsartikelen, foto’s en video’s van AP en aangesloten kranten en tv-zenders te zien. De partners van AP kunnen hetzelfde systeem ook gebruiken om eigen iPad-applicaties uit te brengen. AP is trouwens niet de enige die over de prijs zit te dubben: bij de New York Times is een interne strijd gaande hoeveel ze voor een digitaal abonnement willen vragen: $10 of eerder $30 per maand?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2010, 13:49
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.