iPhone-app Arrived waarschuwt wanneer je bent gearriveerd

Arrived is een app waarmee je anderen kunt laten weten wanneer je ergens bent aangekomen. De app stuurt automatisch een berichtje naar mensen die je kent.

arrived iphoneEr zijn apps waarmee je moet inchecken, om anderen te laten weten dat je ergens bent. Arrived kiest voor een andere aanpak: deze app laat automatisch weten aan vrienden of gezinsleden wanneer je ergens bent aangekomen. Stel dat je een paar keer per week ‘s avonds naar een cursus moet. In plaats van je partner laten weten dat je veilig bent gearriveerd, laat je Arrived het werk doen. Op dezelfde manier kun je vrienden laten weten dat je klaar zit voor de wekelijkse kroegavond, of in de sporthal bent gearriveerd om samen te gaan sporten. Je deelt je locatiegegevens alleen met mensen die je zelf hebt gekozen.

Je kunt de app ook gebruiken om te laten waarschuwen als vrienden van buiten de stad weer eens in jouw buurt zijn. Of een waarschuwing ontvangen als je kinderen veilig op school zijn aangekomen. De mogelijkheden zijn nogal gevarieerd. Arrived is één van de TechCrunch Disrupt-finalisten en is niet langer in een besloten beta te gebruiken. Dat betekent dat iedereen nu de iPhone-app kan installeren. Arrived maakt gebruik van ‘geofencing’, dus het bepalen wanneer iemand zich in een bepaald geografisch gebied bevindt. Er kan daarbij ook worden gekeken naar een groter gebied. De meeste andere geofencing-apps kijken alleen naar een kleine straal rondom een bepaalde plek (bijvoorbeeld een restaurant). Als je de app installeert hoef je alleen de gewenste plaats aan te geven en in te vullen welke mensen een waarschuwing moeten ontvangen. Als Apple deze functionaliteit nu even in de Find My Friends-app inbouwt, scheelt dat weer een extra app. Tot dan toe zul je Arrived moeten installeren.

Downloaden: Arrived (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2011, 20:49
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.