iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iPhone 4S leidde tot 83% groei in App Store-downloads

Het aantal app-downloads haalde in november 2011 een all-time high, met 5,65 miljoen downloads per dag. Dat heeft marketingbedrijf Fisku berekend.

app-store-icoontjeAls Apple een nieuw toestel lanceert, leidt dat altijd tot een piek in downloads. Nieuwe bezitters van een iPhone of iPod touch willen apps installeren, zo wordt ook bevestigd door cijfers van Fiksu Indexes. Dit bedrijf keek naar het aantal app-downloads in de afgelopen 12 maanden en ontdekte dat de grootste piek in november te vinden was, vlak na de introductie van de iPhone 4S. De iPhone 4S zorgde voor een 83% toename in app-downloads in november, vergeleken met november 2010.

Fiksu houdt zich bezig met appmarketing en benchmarks tussen verschillende app stores. Zo maken ze een App Store Competitive Index, waarin ze het volume aan downloads van de 200 hoogst genoteerde iPhone-apps in de VS bekijken. In november 2011 haalde de grafiek een all-time high van 5,65 miljoen downloads (per dag!). In oktober werd met 4,91 miljoen dagelijkse downloads ook al een record gevestigd.

Fisku berekent ook de kosten per trouwe gebruiker. Dit zijn de kosten voor merkeigenaren om een loyale klant aan zich te binden. Een trouwe gebruiker wordt gedefinieerd als iemand die een app drie of meer keer geopend heeft.

fiksu-index-competitive

Opvallend in de cijfers is trouwens, dat het Thanksgiving-weekend weinig impact op de indexcijfers had. Als de voorspellingen van analisten kloppen dat er eind van dit jaar 30 miljoen iPhones zijn verkocht, dan kunnen we erop rekenen dat de app-downloads ook in december gewoon doorgroeien.

index-loyale-klant-fiksu

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 13:04
Categorie Uncategorized
Onderwerpen groei, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.