App Gemist: Google Mobile, Instacast HD, Sport Magazine en meer

Elke week verschijnt er een stapel nieuwe leuke apps voor de iPad en elke week selecteert iPadclub de leukste ervan uit. In de App Weekly zetten we de artikelen van de afgelopen week in een overzicht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW Instacast HD headerElke dag weer verschijnen er meer nieuwe applicaties voor de iPad dan we kunnen overzien. Toch weten we elke dag een selectie te maken van de leukste, nuttigste en mooiste apps voor Apple’s tablet. Elke zaterdag blikken we terug op de afgelopen week in apps in de iPad App Weekly. Deze week onder andere met Google zoeken in gedeeld scherm.

AW Baz Magazine iPad folderBAX Magazine – De webwinkel BAX-shop.nl geeft al een paar jaar een eigen wintermagazine uit vol audio-apparatuur die de winkel verkoopt. Dit jaar heeft het tijdschrift ook de stap naar de iPad gemaakt, waarop het blad geheel is te lezen. Tussen artikelen over dance4life, Adele, dj R3hab en radiopresentator Domien Verschuren, blader je door in totaal 116 pagina’s aan dj- en geluidsapparatuur. Is zo’n bijzondere reclamefolder interessant als iPad-app?
Downloaden: BAX Magazine (gratis)

AW Google Mobile iPad iPhone iPod touchGoogle Mobile – De verbeterde universele app van Google bevat een split-screenweergave, waarbij je links op het scherm kunt zoeken terwijl je rechts op het scherm een website bekijkt. Zo kun je snel een preview krijgen van de websites die zijn gevonden. De iOS-app biedt nu meer mogelijkheden of afbeeldingen te zoeken. Er is ook een visuele historie van eerder uitgevoerde zoekresultaten beschikbaar.
Downloaden: Google Mobile App (gratis)

AW Fotopedia Japan iPad iPhone iPod touchFotopedia Japan – De fotoboekenreeks Fotopedia heeft uitbreiding gekregen. Er is een nieuwe app met foto’s van Japan verschenen, die gratis te downloaden is in de App Store dankzij sponsoring van de luchthaven van Narita. In totaal 1.300 foto’s van hoge kwaliteit nemen je mee naar het land dat de meeste mensen oppervlakkig kennen van sushi en sumo-worstelen.
Downloaden: Fotopedia Japan (gratis)

AW Instacast HD iPad podcasts luisterenInstacast HD – Met Instacast HD is het mogelijk om je podcast-abonnementen makkelijk op je iPad bij te houden. De iPad-app is speciaal toegespitst op video en houdt via iCloud bij welke podcasts je al hebt geluisterd of gezien op je iPhone. Er is sprake van een nieuwe app, wat betekent dat bestaande iPhone-gebruikers hem opnieuw moeten aanschaffen. Je voegt in Instacast HD podcasts toe die je ook in iTunes kunt vinden. Dit doe je door in iTunes zelf te zoeken vanuit de app, of door een pcast://- of itpc://-url toe te voegen.
Downloaden: Instacast HD (€3,99)

AW Wannabes iPad iPhone iPod touchWannabes – De Wannabes is een groep Belgische fotografen die er (professioneel uitgevoerde) hobby van maakt om concerten te bezoeken en de artiesten fraai op de foto te zetten. Ze hebben nu een geheel gratis iPad-applicatie uitgebracht waarin ze de mooiste foto’s van hun laatste concerten publiekelijk maken. De fotocollecties gaan tot ver terug en zijn te doorzoeken op actualiteit, populaireit, artiest en per podium.
Downloaden: Wannabes (gratis)

AW Hitpad iPad nieuwsHitpad 2.0 – De gratis nieuwslees-app Hitpad kan nu ook rekening houden met lokaal nieuws uit het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Daardoor ligt de focus minder op nieuws uit de VS. Meer Europese landen zitten er helaas niet bij, maar de makers beloven dat ze het aantal landen zullen uitbreiden. Hitpad toont het nieuws op een overzichtelijke manier in kolommen, rond onderwerpen als sport en wereldnieuws.
Downloaden: Hitpad (gratis)

AW So Chic Mahjong iPad iPhone iPod touchSo Chic Mahjong – So Chic Mahjong is een nieuwe Mahjong-game die er opvallend mooi uit ziet. De game is universeel en dus ook op de iPhone te spelen. Maar op de iPad komen de speelstenen het best tot hun recht. Er zijn 60 verschillende lay-outs, die je moet vrijspelen terwijl je speelt, al geeft de app weinig aanwijzingen hoe dit werkt. Je kunt de game prima in je eentje doen, of spelen in een race tegen de klok.
Downloaden: So Chic Mahjong (gratis)

AW Sport Magazine iPad sportnieuwsSport Magazine – Uitstekende fotografie, een vlotte pen, vooruitblikken op belangrijke sportwedstrijden en interviews met grote namen uit de sportwereld. Dat zijn de peilers waarop Sport Magazine naar eigen zeggen staat, maar daarbij vlakken ze de mooiste verkoopreden uit. Het Engelstalige tijdschrift voor de iPad verschijnt namelijk elke vrijdag en is helemaal gratis te lezen.
Downloaden: Sport Magazine (gratis)

AW Greenzine iPad magazine over groenGreenzine – Greenzine gaat maar over één ding: het milieu sparen. Het magazine wil vooral inspireren met voorbeelden van groen gebruik. Zo staat op de eerste pagina een duurzame woonboot die van oude boerderijmaterialen is gemaakt. Vervolgens geven Carice van Houten, Floortje Dessing en Nicolette Kluijver hun mening over groen doen en denken. Greenzine is creatief vormgegeven met veel tekeningen en patronen om de rand heen en een groene foto als achtergrond om het magazine zelf.
Downloaden: Greenzine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:47
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.