iOS game-update: Stomper, Cool Clash en Field Defender

Vandaag in de iOS game-update de langverwachte vechtgame Cool Clash, tower defense met Field Defender en mechgame Stomper.

Cool Clash iconWe hebben zelden zo lang op een iOS-spelletje moeten wachten, maar na vier jaar tijd is Cool Clash eindelijk in de App Store verkrijgbaar. Dat is fantastisch nieuws voor iedereen die al eens een basketbal tegen een eekhoorn met roze handschoenen wilde laten vechten met behulp van slimme touchbesturing. Verder in deze editie van de iOS game-update aandacht voor mech-rengame Stomper en het strak ontworpen doch simpele tower defense-spelletje Field Defender.

Stomper: langzaamste rengame ooit

StomperWe kunnen Stomper misschien wel de langzaamste eindeloze rengame ooit noemen. Ditmaal neem je namelijk niet de besturing over een Indiana Jones-wannabe op de vlucht voor apen of een snelle sprinter in een stijlvol gepixeleerde wereld, maar kruip je achter het stuur van een forse robot die door de straten van de stad banjert en zo ver mogelijk moet zien te komen. Je scoort punten door te blijven lopen, maar net zozeer voor het neerschieten van het scherm invliegende helikopters, tanks en soldaten. Dat is gelijk ook het enige waar je echt goed in hoeft te zijn: hoe sneller je richt op je tegenstanders hoe sneller ze jou geen pijn doen, waardoor je geen schade oploopt en kunt blijven lopen. Het eindresultaat is een geinig spelletje dat je in ieder geval één busreis bezig zal houden. Meer dan ‘aardig’ wordt het niet.
Downloaden: Stomper (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Field Defender: simpele maar strakke tower defense

Ja, Field Defender is de zoveelste tower defense-game, maar wel eentje die een stuk minder suf op de ‘drukke’ momenten is. Een flink kanon onderin het scherm kan namelijk worden bestuurd met swipes over het scherm, waardoor je tijdens de aanvalsgolven ook zelf flink kunt knallen. Bovendien kun je met extra power-upknoppen raketten en andere hulpmiddelen het level inroepen als het echt slecht gaat. Field Defender is gratis, bevat in-app aankopen en schuwt niet een reclamebanner of twee, maar daar staat tegenover dat het spel verrekte strak is ontworpen. De tutorial legt je in een paar zetten uit wat je moet doen, waarna je vervolgens continu vijanden uit levels kunt blazen terwijl je nieuwe tactieken toepast. Een fijne warmhouder totdat Plants vs. Zombies 2 in de App Store verschijnt.
Downloaden: Field Defender (gratis, universeel 4.3+)

Field Defender 1Field Defender 2

Trailer van de dag: Cool Clash

Cool Clash screenshotJe mag van Cool Clash meer afwerking verwachten dan welke iOS-game dan ook. De ontwikkelaar heeft namelijk maar liefst vier jaar de tijd genomen om het spel te ontwikkelen. Toegegeven, dat zie je ook gelijk terug als je het spelletje voor het eerst opstart. Want hoewel de screenshots op het eerste oog wat goedkoop aanvoelen, komt Cool Clash ontzettend goed tot zijn recht zodra je alles ziet bewegen. Alle personages in dit vechtspel lijken met de hand getekend en geanimeerd, waardoor het aanvoelt alsof je in een tekenfilm zit. Speltechnisch is dit een traditionele knoktitel met een slim besturingssysteem. Je lanceert aanvallen tegen je vijand en ontwijkt en blokkeert ondertussen binnenkomende aanvallen, maar dit doe je met een knoppensysteem dat swipes en virtuele toetsen combineert. We hebben het nog niet helemaal in de vingers zitten, maar wij vermoeden wel dat het niet lang duurt totdat Cool Clash de precisie kan bieden die we van andere vechtspellen ook gewend zijn.
Downloaden: Cool Clash (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.