iOS game-update: Asphalt 8 is Game van de Week, Indie Pixel en Dream House Days

Vandaag in de iOS game-update is Asphalt 8: Airborne onze Game van de Week, spelen we Indie Pixel en storten we op een nieuwe van Kairosoft.

Asphalt 8Onze Game van de Week kan eigenlijk geen verrassing voor jullie zijn. Asphalt 8 liet even op zich wachten, maar blijkt achteraf alles te zijn dat je in een sequel mag verwachten. Gelukkig maar. Verder in de iOS game-update vandaag aandacht voor het bijzondere samenwerkingsspel Indie Pixel, waarin je met anderen vormen moet maken, en Kairosoft’s nieuwste spel Dream House Days. Die kan wel eens net zo gevaarlijk verslavend zijn als zijn voorgangers.

Indie Pixel: samenwerken met wildvreemden

Indie PixelSamenwerken lijkt altijd zoveel makkelijker dan het eigenlijk is. In Indie Pixel moet je vormen natekenen op een groot grid, maar hierbij kun je slechts één pixel besturen. Alle andere pixels worden bediend door andere spelers. Je moet dus inschatten waar je moet staan, er van uitgaan dat de anderen dat ook weten en ondertussen niet met elkaar communiceren. De game heeft namelijk geen chat waarmee je andermans berichten kunt lezen. Iedere geslaagde vorm ontsleutelt een stuk van een puzzel, een proces dat zich blijft herhalen tot je alles vrij hebt gespeeld. Wat er op die puzzel staat maakt echter al snel niet meer uit. De lol in Indie Pixel zit hem in het geklooi met wildvreemden, die zonder te praten accuraat moeten coördineren. Hartstikke leuk, zolang er maar genoeg spelers online zijn om mee samen te werken.
Downloaden: Indie Pixel (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Dream House Days: Kairosoft’s vertrouwde formule

Dream House DaysKairosoft wist met Game Dev Story een ontzettend verslavend simulatiespel voor de iPhone neer te zetten – wat voor geheim sausje hier exact achter schuil ging kunnen we niet zeggen, maar de ontwikkelaar heeft er sindsdien gebruik van gemaakt om nog veel meer leuke, simpele en vooral uiterst charmant ogende games te produceren. De nieuwste telg is Dream House Days, waarin je als huisbaas een appartementencomplex moet beheren en huurders moet aantrekken. Een taak waarbij je kennelijk nogal wat te doen krijgt: je huurders verwachten namelijk ook dat jij meubels koopt en alle kamers inricht. Dream House Days is gratis te downloaden, maar bevat in-app aankopen waarmee je bijvoorbeeld tickets kunt kopen om in het spel uit te geven. Zonder red je het gelukkig ook gewoon.
Downloaden: Dream House Days (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Asphalt 8: Airborne

gvdwHet lange wachten op Asphalt 8 had onze verwachtingen torenhoog gemaakt, maar nu de game beschikbaar is blijkt Gameloft gelukkig het merendeel hiervan waar te maken. Asphalt 8 is alles dat we zouden mogen verwachten van een vervolg op een racegame: de omgevingen zijn mooier, de auto’s flitsender, de levels interessanter en het bestuurt allemaal net iets strakker dan we van Asphalt 7 gewend waren. Toegegeven: de schanssprongen voelen soms wat gimmicky aan, maar de presentatie hiervan is zo fenomenaal dat we dit maar wat graag voor lief nemen. Geen andere game verdiende deze week de titel Game van de Week meer.
Downloaden: Asphalt 8: Airborne (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 19:32
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.