Invader Magazine: gloednieuw Nederlandstalig gameblad op iPad

Invader Magazine is een gloednieuw Belgisch gameblad voor iPad dat van het scherm spat. Ter introductie is een abonnement goedkoop.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Invader Magazine kiosk proefnummerAfgelopen week verscheen de iPad-app van het bekende gameblad Power Unlimited, en je zou kunnen zeggen: slim. Met ingang van vandaag is er namelijk een nieuw Nederlandstalig gameblad verkrijgbaar die vanaf de grond af aan voor de iPad is opgebouwd: Invader Magazine. Geen PDF verrijkt met links, video’s en een puberale schrijfstijl, maar een digitaal magazine dat uitpakt met animaties en pagina’s die volledig voor het touchscreen zijn ontworpen. Ter introductie kan je een gratis proefnummer downloaden en kost een jaarabonnement tijdelijk de helft van het geld.

In de inleiding van het eerste nummer schrijft hoofdredacteur Ben Allossery dat hij het als gepassioneerd bladenmaker al jaren met pijn in het hart toeziet dat print niet meer zo leeft als vroeger, en dat het daarom hoog tijd werd voor de volgende stap. Het stukje lijkt welhaast een moetje na de spetterende inleiding waarin Tomb Raider’s Lara Croft tussen de waterspetters in beeld komt. Eenmaal uitgezoomd vormt de plaat de cover van het blad, waarop ook de andere verhalen in het ‘blad’ worden aangekondigd.

Het is een fraaie start van Invader Magazine, dat bedient op de manier die je verwacht. Horizontale vegen brengen je naar het volgende artikel en volgende pagina’s binnen een artikel, tref je onder de pagina die je ziet. Invader laat zich alleen in de verticale stand van de iPad lezen. Kantelen is er dus niet bij. Verder maakt de app veel gebruik van tikken. Op cijfers bij een foto die laten zien dat je met een slideshow te maken hebt, op antwoorden van vragen bij een kort nieuwsbericht, op pictogrammen om geluid bij sommige artikelen uit te schakelen.

Het hoogstandje in het proefnummer en eerste nummer is de gameplayvideo die je ziet als intro van de nieuwste Tomb Raider-game. De vraag is wel: is dit elk nummer haalbaar? Er zit duidelijk veel werk in. Het proefnummer alleen al is 90MB om te downloaden. Een net formaat, maar het kan zijn dat je in de toekomst wat ruimte op je iPad moet inruimen om het blad te lezen. Toch is hij nog niet in optima forma ingeladen: teksten worden soms nog strakgetrokken terwijl je al op een pagina bent.

Invader Magazine verschijnt elke maand. Het gameblad dat overigens ook een filmrubriek heeft, zal steeds te downloaden zijn in de Kiosk-app. Je kan ter introductie een abonnement voor de helft van het geld nemen. Voor zes nummers in een half jaar tijd betaal je 14,99 euro, een jaarabonnement met 12 nummers kost 20,99 euro. Je kan ook een abonnement nemen voor één maand voor 2,69 euro. Als je één volledig nummer wil proberen, is dat een aanrader. Een los nummer kopen in de app is namelijk onaantrekkelijker met zijn 3,59 euro.

Downloaden: Invader Magazine (gratis, €3,59 euro per nummer, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 11:50
Categorieën Amusement, Belgische apps, Games, Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.