iGO My Way: nog meer keuze uit navigatiesoftware voor de iPhone

Het Hongaarse bedrijf Nav N Go heeft ook navigatiesoftware voor de iPhone ontwikkeld, zo blijkt uit een zojuist verschenen promofilmpje op YouTube.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

igo nav n goNav N Go is misschien niet zo’n bekende naam voor veel mensen, maar toch zullen er ongetwijfeld veel Nederlanders zijn die de software van het bedrijf al gebruiken. Op navigatiesystemen van Mio was voorheen namelijk de iGO navigatiesoftware geïnstalleerd. iGo My Way wordt gemaakt door het Hongaarse bedrijf Nav N Go.

Dit bedrijf maakt voornamelijk navigatiesoftware voor derden. Wil Sony navigatie aanbieden op de PSP, dan heeft Nav N Go daar binnen een paar uur een werkende oplossing voor, vertelde CEO Leon van der Pas (inderdaad, een Nederlander) ons vorig jaar nog op de CeBIT-beurs in Hannover. Nav N Go blijkt ook te werken aan navigatiesoftware voor de iPhone, zo blijkt uit een filmpje dat sinds kort op YouTube staat.

Het filmpje ziet eruit als een strak demofilmpje, waaruit je niet goed kunt opmaken in hoeverre de software in de praktijk al bruikbaar is. Nav N Go’s specialiteit zijn de realistische 3D-afbeeldingen van steden, zoals je in een overzicht van screenshots op de website kunt zien.

Update: Nav N Go is de grootste whitelabel-navigatieontwikkelaar ter wereld en is van plan om binnen 30 dagen de software te lanceren, aldus Jim Nardulli, senior vice president for global sales. Nav N Go heeft compressietechnologie ontwikkeld waardoor de software weinig geheugenruimte in beslag neemt. De software kan moeiteloos omschakelen tussen portret en landschap, maar Nardulli kan nog niet bevestigen of de software ook text-to-speech ondersteunt en of het ook op de iPod touch te gebruiken is. De prijs zal worden bekendgemaakt als de lanceerdatum nabij is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:18
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.