Houzz: interieurideeën opdoen op je iPad

Houzz Interior Design Ideas is een applicatie van zeldzame klasse op de iPhone. Het bevat 175.000 foto's van inrichtingen, meubels en accessoires. De app is verrassend genoeg nog gratis ook.

houzz iphoneIn de dagen dat de nieuwe IKEA-catalogus op de mat valt, is het tijd om weer eens naar je interieur te kijken. Heeft die niet een opknapbeurt nodig? Houzz Interior Design Ideas is een enorm uitgebreide applicatie die kan fungeren als inspiratiebron voor het (her)inrichten van een huis. De app bevat bijna 175.000 foto’s waar je onderuitgezakt op de bank doorheen kunt bladeren. CNN noemde het daarom ‘de Wikipedia van het interieur- en exterieurontwerp’ – en hij is nog gratis te downloaden ook.

Bij het opstarten van de app krijg je te zien hoeveel foto’s Houzz al in de database heeft staan. Binnen een mum van tijd kun je vervolgens door willekeurige foto’s swipen, met foto’s van exotische buitenbaden van een designhuis tot een rood accent in een verder spierwitte keuken. De nadruk van Houzz ligt op dure stijl, maar er is voor elk wat wils.

Wie specifieker wil kijken op inspiratiefoto’s, kan terecht in de afdeling foto’s. Daar is te kiezen uit verschillende rubrieken. We kiezen voor slaapkamer en lezen bovenin een balk dat er 10.478 foto’s voorhanden zijn, die overigens allemaal een summiere beschrijving en gegevens van de ontwerper bevatten. Het is dus wel aardig dat er filters voorhanden zien die het zoeken vergemakkelijken. Dat zijn Metro Area en Style. Die eerste verdeelt onder in de afstand, aan de hand van hoofdsteden. Daarbij is ook Amsterdam een optie. Het tweede filter is stijl en biedt opties als traditioneel, Aziatisch en tropisch.

houzz ipad

Het is slechts een van de afdelingen binnen Houzz. Eenzelfde verdeling als de foto’s is er ook voor specifieke producten in een aparte sectie. Als we daar weer zoeken op slaapkamers en dan het hoofdeinde van bedden, zijn er nog steeds 46 foto’s met informatie en prijs. Het is met recht een encyclopedie. De troef van Houzz is echter het feit dat je zelf je eigen ideeën bij elkaar kan voegen. Door een account aan te maken kun je ideeën die je bevallen bij elkaar houden. Dan maak je een zogenaamd Ideabook. Die wordt geheel offline opgeslagen, zodat je vervolgens zonder vrees voor dataverbruik of bereik naar een winkel kan gaan om vergelijkbare producten te zoeken.

houzz iphoneIdeabooks stel je niet alleen zelf samen, maar worden in de applicatie ook samengesteld door professionals en columnisten uit de industrie. De ideeënboeken bevatten allerlei kort en bondig geschreven adviezen en ideeën en zijn verrijkt met veel foto’s. Ze zijn bovendien erg actueel. Bij de featured Ideabooks staat zelfs een artikel over hoe je een kelder leegpompt en leuk kan inrichten na Hurricane Irene. Er zijn ontzettend veel ideeënboeken en ze doen hun naam eer aan. Dus pas op: de applicatie mag dan wel gratis zijn, dat hoeft te gelden voor de herinrichting na het gebruiken van de app.

Downloaden: Houzz Interior Design Ideas (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 13:58
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.