Hoeveel apps zijn maximaal zichtbaar op je iPhone? (beginners)

Op je iPhone kun je maximaal 2.160 apps installeren, zegt Apple. Dat blijkt te kloppen, heeft David Pogue nagerekend. Maar in feite zijn het veel meer: duizenden, misschien tienduizenden.

t-mobile-iphone-3gsBij de aankondiging van iOS 4 vertelde Steve Jobs dat je voortaan 2.160 applicaties op je iPhone zichtbaar kunt maken. David Pogue, de bekende journalist van The New York Times, wilde dat wel eens narekenen. In elke folder kun je 12 apps neerzetten, er passen 16 folders op elk homescreen en je hebt 11 beschikbare homescreens. In de dock passen ook nog eens 4 folders met elk 12 apps. In totaal dus 2.160. Maar een lezer zetten Pogue op het verkeerde been: het waren er maar 2.149.

Het is namelijk niet mogelijk om de laatste folder te maken, omdat je aan het einde geen twee icoontjes in beeld hebt die je bovenop elkaar kunt stapelen om een folder te maken. Je hebt dus één folder minder dan in theorie. Pogue schakelde zelfs Greg Joswiak, iPhone product marketing manager bij Apple in. Die kwam er ook niet uit en moest toegeven: die laatste folder kun je niet maken.

foldersToch is het wel degelijk mogelijk om die laatste folder te maken: op de desktop in iTunes. Op die manier zijn 2.160 apps op je homescreens zichtbaar. Maar het gaat nog een stap verder: je kunt nog veel meer apps installeren: na het 11e homescreen zijn er nog veel meer homescreens, alleen vallen die buiten beeld. Je kunt ze wel in iTunes zichtbaar maken, waarbij de homescreens 12, 13, 14 en verder grijs zijn gemaakt.

Je kunt in feite duizenden iPhone-applicaties op je toestel installeren, maar alleen die op de eerste 11 homescreens zijn zichtbaar. Je kunt ze toch terugvinden door de functie Spotlight te gebruiken, die links van het eerste homescreen zit. De enige grens waarmee je te maken hebt, is de opslagcapaciteit van je iPhone. Extreem veel applicaties installeren heeft trouwens wel als nadeel dat het maken van een backup erg lang duurt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2010, 19:36
Categorie Uncategorized
Onderwerp spotlight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.