Heleen van Royen’s nieuwe boek Vulpen: columns gebundeld in iPhone-applicatie (preview)

Vulpen van Heleen van Royen zal op 6 maart in de App Store verschijnen en op 9 maart gratis verkrijgbaar zijn. Vulpen is een bundeling van columns die eerder in Het Parool zijn verschenen. Het is de eerste keer dat een Nederlands boek ook meteen als iPhone-applicatie verschijnt.

De cover van Vulpen.De uitgeverij van Heleen van Royen gaat iets nieuws doen: een Nederlandstalig boek dat tegelijk als iPhone-applicatie wordt gelanceerd. De applicatie is bedoeld als verjaardagscadeau voor Heleen van Rooijen en bevat volledige columns van deze schrijfster. Op de verjaardag van de schrijfster, dinsdag 9 maart, zal de applicatie gratis in de App Store te downloaden zijn. Wie daar niet op wil wachten kan Vulpen al vanaf 6 maart in de App Store vinden, als het goedkeuringsproces van Apple volgens planning verloopt. iPhoneclub kreeg alvast een preview.

Bij het opstarten van Vulpen krijg je de cover van het boek te zien, met daaronder de inhoudsopgave van 11 columns. Elke column lees je in ca. 5 minuten uit, dus reken op ongeveer een uur leesplezier.

Dat het geen dik boek was had ik al verwacht, want de papieren versie van Vulpen telt maar 48 pagina’s (en ligt straks voor €2,50 in de winkel). Het boekenweekgeschenk, dat dit jaar door Joost Zwagerman is gescheven, is dubbel zo dik. Maar het gaat natuurlijk om de inhoud en daar is bij Heleen van Royen goed doorheen te komen: de columns lezen als een trein, het is geen moment saai en ondertussen heb je ook nog een raadsel op te lossen: wie is toch de bekende Nederlandse schrijver die in het boek Vulpen wordt genoemd en die wil betalen voor seks met Heleen van Royen?

Onderin de applicatie zijn vier knoppen aanwezig: Vulpen (het boek), Tweets (de 10 recentste Twitter-berichten van de schrijfster), Heleen (een overzicht van andere boeken) en Info (credits en andere algemene info). Dat lijkt wat beperkt, maar er zit een verrassing in de applicatie: je kunt de eerste hoofstukken van Heleen’s andere boeken in deze applicatie lezen. Heb je de smaak te pakken, dan zul je de boeken vervolgens wel in de normale boekhandel moeten kopen, want ze zijn nog niet als e-book verkrijgbaar.

De applicatie Vulpen is op 24 februari ingediend bij Apple en staat gepland om bij goedkeuring op zaterdag 6 maart in de App Store te verschijnen. Op dinsdag 9 maart – Heleen’s verjaardag – zal de applicatie gratis te downloaden zijn. De Vulpen-applicatie is gemaakt door Coding Dutchmen. Zij maakten eerder de Rabo-sportapplicaties zoals Rabo iTour en ook een paar applicaties die we nog niet eerder besproken hebben, zoals Episodes Lite (waarmee je informatie over tv-series kunt zoeken).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 19:41
Categorieën Boeken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.