Harbor Master en Flight Control krijgen concurrentie van 33rd Division

Craneballs Studios gaat Harbor Master en Flight Control het vuur aan de schenen leggen met een eigen line drawing-game, 33rd Division. De game krijgt wel een iets andere insteek en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

33rd DivisionCraneballs Studios gaat Harbor Master en Flight Control het vuur aan de schenen leggen met een eigen line drawing-game, 33rd Division. Wel benadrukt de studio dat, hoewel de game hetzelfde principe hanteert als zijn concurrenten, 33rd Division toch weer compleet anders is als deze populaire games. 33rd Division speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Het doel van het spel is een lijn te trekken over het speelveld. Zo kunnen je soldaten hun doel aan de andere kant van het scherm bereiken. Het is echter zaak om niet opgemerkt te worden door vijandelijke patrouille-eenheden. Het is dus zaak om je routes goed voorbereid uit te stippelen. Uiteraard kan de route altijd nog aangepast worden, mocht de vijand naderen.

In 33rd Division loopt er in principe slechts één soldaat op je scherm, tenzij je zelf besluit een tweede soldaat op te roepen. Tijdens het afleggen van de uitgestippelde route is het altijd mogelijk de soldaat dekking te laten zoeken door te gaan liggen. Zo is hij onzichtbaar voor de vijand en wordt de game een stuk strategischer dan Harbor Master en Flight Control, aldus de ontwikkelaar.

33rd Division

De game bevat twee spelstanden, time mode en life mode. In time mode is het de bedoeling dat je je soldaten binnen een bepaalde tijd door het scherm loodst. In life mode heb je een bepaald aantal levens, elke keer dat de vijand je ziet verlies je één leven. 33rd Division bevat vier verschillende levels en drie verschillende soldaten (infanterie, veldhospik en sergeant) met hun eigen snelheid. Verder zijn er power-ups aanwezig, waaronder score bonus, life bonus, het bevriezen van vijanden en het verdubbelen van je snelheid. Je scores met andere delen is ook mogelijk, hiervoor gebruikt 33rd Division het Open Feint-systeem.

Craneball Studios zal de applicatie deze week bij Apple indienen. Als de game goedgekeurd wordt, dan is hij begin oktober te koop voor een introductieprijs van € 0,79.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:54
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.