SEO Automatic analyseert je website via de iPhone

SEO Automatic is een applicatie waarmee je zoekmachine-optimalisatie op de iPhone kunt uitvoeren. In 45 seconden weet je of je website aan de belangrijkste eisen voor search engine optimization voldoet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

seo automaticSEO staat voor Search Engine Optimization. Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een echt vakgebied, waarbij je kunt specialiseren in het beter laten scoren van websites in de zoekmachines. De meeste mensen gaan voor het uitvoeren van SEO-werkzaamheden achter hun computer zitten, maar wie dat wil kan nu ook voor €7,99 op de iPhone terecht. Het programma-icoontje van SEO Automatic wekt bij sommige mensen misschien meteen al wat argwaan: een boekje? Het ziet eruit als één van de vele scams waarbij je voor veel geld een veelbelovend ebook moet kopen, waarvan je de inhoud bij nader inzien ook op internet had kunnen vinden. SEO Automatic is echter geen boek, maar een automatische tool waarmee je je website in 45 seconden kunt analyseren.

De applicatie checkt of tags zoals titel, omschrijving, keywords en header-informatie wel aanwezig zijn. Verder kijkt de tool of je alt-tags hebt gevuld, of je robots.txt-bestand wel in orde is en of je wel een XML-sitemap en een favicon hebt gemaakt. Klinkt indrukwekkend, maar het zijn allemaal dingen die voor ervaren webmaster gesneden koek zijn. Zou er een markt zijn voor SEO Automatic? Of is dit nu echt een activiteit die je toch maar zelden doet en die je eigenlijk net zo goed achter je desktopcomputer kunt uitvoeren? Hoe dan ook: er is een app voor.

Search Engine Journal heeft de applicatie uitgeprobeerd en benadrukt dat het daarbij niet om een betaalde review gaat (blijkbaar nogal gangbaar in dit vakgebied). Zij zijn redelijk positief over de tool en geven ook een reden waarom je dit op de iPhone zou willen doen: voor de betaalde dienst van Search Commander Inc. moet je maandelijk betalen, terwijl je bij SEO Automatic op de iPhone slechts een eenmalig bedrag kwijt bent.

Downloaden: SEO Automatic (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:24
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.