Guitar Pro voor iPhone vandaag gratis: gitaarspelen voor muzikanten

Met Guitar Pro voor iPhone kunnen gitaarspelers muziekstukken spelen en componeren, afspelen, met anderen delen en meerdere tracks naast elkaar gebruiken. Er zit een metronoom in en je kunt een koppeling maken met gelijknamige desktopsoftware.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

guitar pro iphoneGuitar Pro is, zoals de naam al aangeeft, bedoeld om professioneler gitaar te leren spelen. Guitar Pro Mobile is de mobiele versie van de gelijknamige gitaarsoftware voor de Mac. Omdat ontwikkelaar Arobas Music een verjaardag te vieren heeft, geven ze de app voor iPad en iPhone vandaag gratis weg. De desktopsoftware Guitar Pro 6 (Mac) is bovendien afgeprijsd van €59,95 naar €44,95.

De app kan ook worden gebruikt om gitaar te leren spelen, maar ook voor mensen die het leuk vinden om bij een kampvuur wat te spelen of zich als muziekant willen verbeteren. Je kunt de gitaarstukken spelen, beluisteren en delen met anderen. Je kunt bepaalde secties gemakkelijk verplaatsen, kunt tot op 3 niveau’s inzoomen en meerdere tracks tegelijk beluisteren. Er zit een metronoom in, een mixtafel, loop-playback van een gekozen sectie en aanpasbaar tempo.

guitar proJe kunt bestanden laden uit iTunes, via Wi-Fi, e-mail of het web. Ben je klaar, dan kun je ze weer versturen via e-mail, bijvoorbeeld naar je bandleden. De app bevat alle functies om muzieknoten en accoorden te noteren. Het ondersteunt bestanden in de volgende formaten: Guitar Pro (GP) 3, 4, 5 en 6 (GPX) en PTB. In de app vind je een virtuele gitaar, een piano en een bass fretboard, die ook geschikt is voor linkshandigen.

Downloaden: Guitar Pro (tijdelijk gratis, normaal €3,99)
Meer info: Guitar Pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 16:01
Categorie Muziek
Onderwerp gitaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.