Grwo icon

Grwo: sparen voor beloningen door te studeren

Met Grwo wordt studeren beloond. Door activiteiten en studieprestaties in de app in te voeren, kun je punten sparen en deze uitgeven aan mooie beloningen.

Grwo iconAls student is het niet altijd makkelijk om je bezig te houden met schoolwerk. Je concentratie laat je nog wel eens in de steek en er ligt altijd afleiding op de loer in de vorm van Facebook of 9GAG. Om je te helpen met studeren is er nu Grwo. Met de gratis app kun je punten sparen door leerprestaties en activiteiten in te voeren, die je in kunt wisselen tegen mooie beloningen.

Studie invullen

Grwo Tijdlijn iPhoneGrwo was al een tijdje beschikbaar voor universiteiten in de Verenigde Staten, maar werkt nu ook in Nederland. Om te beginnen zul je eerst een Grwo-account moeten aanmaken. Dit doe je door je e-mailadres, wachtwoord, onderwijsinstelling en studierichting in te vullen. Je kunt kiezen tussen MBO-, HBO- en WO-instellingen. Vervolgens geeft de app je suggesties van gebruikers die je kunt volgen. Deze ‘Grwo-ers’ worden voorgesteld op basis van je school en opleiding. Daarnaast kun je ook vrienden zoeken via Facebook of contacten op je iPhone uitnodigen om mee te doen met Grwo.

Activiteiten en prestaties toevoegen

Om aan de slag te gaan en punten te kunnen sparen voeg je activiteiten en prestaties toe. Deze zijn verdeeld over de categorieën Studie, Sport, Cultuur, Vrije tijd en Hobbies. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een studiereis hebt gemaakt, een museum hebt bezocht of aan fitness hebt gedaan. Elke activiteit is verbonden aan een punten-aantal, dat is bepaald op basis van moeilijkheid en is opgesteld door Grwo. Selecteer je ook een foto voor bij de gebeurtenis dan wordt het aantal verdiende punten vertienvoudigd. Zo levert een behaalde propedeuse 75 punten op, maar schiet dit aantal dankzij een bijbehorende foto omhoog naar 750. Je kunt per dag maximaal drie activiteiten toevoegen die punten opleveren. De app laat je dagelijks prestaties wel vaker toevoegen, maar kent hier dan geen punten meer aan toe.

Grwo Activiteit iPhone Grwo Beloningen iPhone

Festivals, cadeaukaarten en meet & greets

Uiteindelijk gaat het om de beloningen die je met je gespaarde punten kunt verdienen. Die zijn leuk samengesteld en gericht op studenten. Zo kun je onder andere kiezen uit een XBOX Live Cadeaukaart, tegoed voor Bol.com, een Huisfeestkit van Heineken, festivaltickets of een meet & greet met interessante sprekers. Voor de meeste beloningen zul je een behoorlijk aantal punten moeten verzamelen, maar dit houdt de app wel uitdagend. Het aanbod aan beloningen is divers maar nog niet erg uitgebreid.

Conclusie Grwo review

Met Grwo worden studenten gemotiveerd om te presteren of meer uit hun studie te halen. Door het puntensysteem zijn er beloningen te verdienen die de moeite waard zijn. Daarnaast wordt het leuker om de app te gebruiken wanneer je studiegenoten er ook aan meedoen, zodat je elkaars prestaties kunt bekijken en liken. Het is nog onbekend hoe Grwo omgaat met het controleren van de prestaties of activiteiten. Doordat de student zelf bijvoorbeeld het punt voor een tentamen in kan voeren en de foto gemakkelijk kan namaken, lijkt de app redelijk fraudegevoelig. Dit geldt ook voor activiteiten. Wanneer deze zwakke plek verbeterd zou worden, kan Grwo uitgroeien tot een mooi Nederlands platform om studieprestaties te volgen en delen met vrienden.

Pluspunten

  • Beloningen ontvangen voor studieprestaties
  • Sociale tijdlijn

Minpunten

  • Fraudegevoelig

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.