Groen Doen: interactief boek over duurzaamheid en milieu op iPad

Groen Doen is een iPad-app van schrijfster Marie-Claire van den Berg gaat onder andere over het milieu, duurzaamheid, groene energie en duurzame vis. De app heeft enkele extra's ten opzichte van het boek.

Groen Doen iPad Marie-Claire van den BergHet iPad-boek Groen Doen buigt zich over de vraag hoe je het beste kan leven met respect voor het milieu. Auteur Marie-Claire van den Berg schreef veertien verschillende hoofdstukken over allerlei aspecten van milieubewuster leven die zowel in een papieren uitgave als in de app leesbaar zijn. Ze stelt daarbij vragen als: ‘moet je voor groene stroom kiezen?’ en ‘kun je boodschappen biologisch doen en toch niet duurder uit zijn?’. Tegenover het boek is de app aangevuld met multimedia. Zo is er een filmpje over de totstandkoming van de app.

Groen Doen hoofdmenu iPadOok kan je het Twitter-account van de schrijfster raadplegen voor actuele tips over milieubewust leven. Met 9,99 euro is Groen Doen niet goedkoop voor een applicatie, maar als het aan Van den Berg en haar uitgever ligt, moet je het vooral zien als een boek met enkele extra’s.

Het hoofdmenu van de applicatie laat een wereldbol zien waar vanuit je het filmpje, de extra’s, het Twitter-account en de verschillende hoofdstukken kan benaderen. Op elke leespagina prijkt de knop van de wereldbol in de hoek om meteen naar het menu te gaan. Een bijgaande knop laat je bladeren door het boek.

Groen Doen is niet het eerste milieubewuste leesvoer op de iPad. Eerder al verscheen de gratis magazine-app Greenzine.

Downloaden: Groen Doen (€9,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2012, 20:21
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.