GPS-toepassingen: TrailRunner, GPS Lite en Freemaps

TrailRunner is vanaf nu geschikt voor de iPhone 3G en iPod touch, GPSlite is een gratis app waarmee je tracks kunt maken en Freemap is een veelbelovende navigatietoepassing uit Israel.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

TrailRunnerSportieve Mac-gebruikers kennen misschien TrailRunner al, een applicatie waarmee je sportprestaties kunt vastleggen. Het is geschikt voor sporten waarbij je grote afstanden aflegt: hardlopen, fietsen, wandelen, inline-skaten en skieën bijvoorbeeld. Je kunt ermee bepalen welke afstand en welke route je hebt afgelegd. In de nieuwste versie (1.8.281) kun je gegevens die je met je iPhone 3G en iPod touch hebt vastgelegd, in TrailRunner op de Mac inlezen. Er is ook integratie met Nike+, de Nike SportBand en Nike’s iPod Sport Kit.

MotionX-GPS Lite

MotionX GPS LiteOok geschikt voor sportievelingen: MotionX-GPS Lite, een applicatie voor wandelaars, fietsers, joggers en geocachers. Het bevat een stopwatch waarmee je je prestaties kunt meten, een navigatiefunctie om je huidige snelheid en aankomsttijd te berekenen en kaarten waarmee je in realtime de afgelegde route kunt vastleggen. Ook kun je waypoints maken, zodat je een vooraf geplande hardloop- of fietsroute kunt volgen. Voor dit alles heb je wel een iPhone 3G nodig (logisch, omdat het met GPS werkt). De applicatie is niet gloednieuw, maar interessant genoeg om eens onder de aandacht te brengen. Te installeren via de App Store: MotionX-GPS Lite (gratis).

Freemap

freemapTipgever Haye, die in Israel woont, liet per mail weten dat hij in Cydia de applicatie Freemaps heeft geïnstalleerd en daarmee zorgeloos rondrijdt. Je krijgt turn-by-turn navigatie tot je beschikking inclusief file-informatie en de kaarten zien er in 3D-weergave prachtig uit, maar er is wel een probleem: het werkt alleen in Israel, in het Hebreeuws. Mooi om te zien dat het gewoon al mogelijk is om met de iPhone te navigeren. En de iPhone-gebruikers in Israel zijn er dolblij mee, want om één of andere reden werd de iPhone daar zonder Google Maps geleverd. Op YouTube is een filmpje te vinden, waarin je kunt zien hoe het werkt.

Tipgevers: El Abogado Del Diablo (GPSlite) en Haye (Freemap)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:11
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.