Glassboard voor iPhone: chatten en samenwerken in besloten groep

Glassboard heeft een update gekregen. De app gebruikt minder geheugen en je kunt sneller bladeren door de boards. Met Glassboard kun je chatten en bestanden delen met een kleine groep.

glassboardGlassboard kreeg vandaag een update naar versie 2.0. Deze app combineert meerdere functies: je kunt chatten met een groep, samenwerken aan een document maar ook foto’s, notities, bestanden en andere items delen met een groepje vrienden. Glassboard is zowel privΓ© met vrienden als op het werk met collega’s te gebruiken. De app is beschikbaar op iPhone en Android en als webapp, dus ook als vrienden niet de juiste smartphone hebben kunnen ze meedoen. Het doel van Glassboard is onder andere om de hoeveelheid mailtjes die mensen onderling uitwisselen te verminderen.

Glassbook is wel een beetje te vergelijken met Facebook-groepen. Je bepaalt zelf wie je wilt uitnodigen voor een ‘board’ en je hoeft je niet druk te maken of mensen wel je vriend zijn. Ook hoef je niet bang te zijn dat de berichten die je uitwisselt op internet terechtkomen. Er zijn namelijk geen externe functies naar Twitter of Facebook. Je kunt berichtjes maken met daarin tekst, foto’s, video’s, een locatie en sinds kort ook bestanden.

glassboard berichtenGlassboard is ook wel te vergelijken met Yammer, het berichtennetwerk waarmee je ook bestanden kunt uitwisselen. Je kunt alleen meedoen aan groepen waarvoor je bent uitgenodigd. Sinds versie 2.0 werkt dit met invitatiecodes, waardoor je niet het mailadres van een vriend paraat hoeft te hebben. Komt er een berichtje binnen in Glassboard, dan krijgen de vrienden of collega’s een push notificatie als dat nodig is. Heb je haast bij het intikken van een antwoord, dan hoef je voortaan de app niet meer op te starten. Je kunt ook via e-mail antwoorden.

Een blogposting bij Glassbook legt uit wat het team heeft geleerd en wat de nieuwe functies zijn.

Downloaden: Glassboard (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2012, 21:45
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.