SkySafari voor iPad voegt zon- en maansverduisteringen toe

SkySafari is momenteel met korting te krijgen en heeft nieuwe functies voor zonsverduisteringen en maansverduisteringen. In de VS kun je de functie meteen proberen.

skysafariIn de nacht van zondag op maandag (20 en 21 mei) zal er een ringvormige zonsverduistering te zien zijn vanuit Zuidoost-China, Japan, het noorden van de Stille Oceaan en het westen van de Verenigde Staten. De maan beweegt voor de zon langs, maar is te klein om de zon volledig te bedekken. Helaas kunnen we er vanuit Europa niets van zien, maar makers van SkySafari vinden het reden genoeg om nieuwe functies toe te voegen aan de app.

SkySafari is vanaf nu de enige app die de zons- en maansverduisteringen vanaf elk punt op aarde correct toont. In SkySafari Pro en Plus kun je bovendien virtueel boven het aardoppervlak zweven en de verduisteringen op een afstandje bekijken. Wil je weten hoe je een zons- of maansverduistering vanuit de app moet bekijken, dan is er een filmpje die alle uitleg geeft.

Voor de Amerikanen is de zonsverduistering groot nieuws: het is de eerste sinds 1994. Om dit te vieren geeft de ontwikkelaar korting op alle drie apps: de basisversie van €2,39 is tijdelijk gratis, de Plus-versie met onder andere de nieuwste maankaarten van de NASA gaat van €11,99 naar €9,99 en de Pro-versie zakt in prijs van €31,99 naar €23,99. De Pro-versie bevat 15,3 miljoen sterren uit de Hubble Guide Star-catalogus en nog eens 740.000 sterrenstelsels tot de 18e magnitude. Daarnaast zitten er nog eens 580.000 objecten uit het zonnestelsel in. Elke planeet en asteroïde die ooit is ontdekt, vind je terug in deze app. Overigens is de Mac-versie ook in de aanbieding.

Downloaden: SkySafari 3 (tijdelijk gratis), SkySafari Plus (tijdelijk €9,99) en SkySafari Pro (tijdelijk €23,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2012, 20:18
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.