Gallery-Doctor-icon

Review: Gallery Doctor spoort slechte en dubbele foto’s in je camerarol op

Gallery Doctor is een handig hulpje als je jouw camerarol en iCloud op wilt ruimen. De app spoort dubbele en slechte foto's op, zodat jij ze vervolgens gemakkelijk kunt verwijderen. Hoe doet de app het in de praktijk?

Gallery-Doctor-icon
Je camerarol openen als je terugkomt van een vakantie heeft zo zijn voor- en nadelen. Enerzijds kijk je terug op de mooie reis die je achter de rug hebt, terwijl je tegelijkertijd wordt geconfronteerd met een fotocollectie die tot de nok toe gevuld is met dubbele, onscherpe en slechte foto’s. Bespaar jezelf de tijd en moeite om je fotobibliotheek op te ruimen, en laat Gallery Doctor dit klusje voor je opknappen.


Als je Gallery Doctor voor het eerst opstart, scant de app je iCloud en iPhone fotobibliotheek. Afhankelijk van het formaat van je collectie van kiekjes kan dit een paar seconden of meerdere minuten in beslag nemen. Direct daarna trakteert de app je op een gekleurde cirkel waarin je kunt zien hoeveel overbodige foto’s er in je camerarol te vinden zijn.

Drie categorieën

Daaronder worden de door Gallery Doctor gemarkeerde foto’s ingedeeld in drie categorieën. Bad Photos bevat de afbeeldingen die van een slechte kwaliteit zijn, terwijl Similar Photo’s de dubbele plaatjes bevat. Tot slot staan alle twijfelgevallen ingedeeld bij For Review. Daar kun je zelf één voor één aangeven of je een foto wel of niet wilt houden in een Tinder-achtig veegmenu.

Gallery-Doctor Gallery-Doctor

Het is heel gemakkelijk om de selectie met ondermaatse en dubbele foto’s te verwijderen, al kun je ze voor de zekerheid ook even doorlopen om te controleren of de app niet per ongeluk je favoriete foto weggooit. Foto’s belanden in de Bad-categorie als ze te donker, wazig of gewoon saai zijn. De app onthoudt welke foto’s je besluit te verwijderen en welke je liever wel op je iDevice laat staan, om in de toekomst betere inschattingen te kunnen maken.

De beste foto’s blijven over

Gallery-Doctor Een handige functie van Gallery Doctor is dat de app bij de dubbele foto’s zelf aangeeft wat de beste is, zodat je alleen de afbeeldingen van de hoogste kwaliteit overhoudt na de schoonmaakbeurt. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas als je foto’s maakt en achteraf bewerkt met een app die een kopie opslaat. In negen van de tien gevallen bewaart Gallery Doctor de bewerkte foto, zodat je het origineel gemakkelijk van je telefoon afgooit.

Lees ook: De 10 beste foto-apps voor iPhone en iPad

Via pushberichten houdt Gallery Doctor je automatisch op de hoogte als er nieuwe dubbele of slechte foto’s gemaakt zijn, al is de app wel erg enthousiast om je dit te laten weten. Na het installeren van de app werden we er meerdere malen aan herinnerd dat we ‘nog steeds’ slechte foto’s in onze bibliotheek hadden staan, terwijl we ze nog maar een paar minuten geleden hadden laten beoordelen. Die meldingen hebben we dus maar snel uitgezet, aangezien het ook weinig aan de app toevoegt.

Conclusie Gallery Doctor review

Bij het testen van Gallery Doctor ontdekten we inderdaad meerdere foto’s die al maandenlang dubbel op onze iPhone stonden, en dus onnodig ruimte in beslag namen. Daarnaast weet de app goed in te schatten welke foto’s te slecht zijn om te bewaren. Van de 570 foto’s in onze camerarol plukte Gallery Doctor er 260 uit, waarvan we er uiteindelijk iets meer dan 200 ook echt hebben verwijderd. Klakkeloos alles tegelijk verwijderen is dus misschien niet zo verstandig, aangezien er toch wat foto’s door de filter heen kwamen die wij wel graag wilden bewaren.

Pluspunten

  • Ruim snel en grondig je camerarol op
  • Simpel in gebruik, met handig veegmenu
  • Spoort zeer effectief dubbele foto's op

Minpunten

  • Wel erg enthousiast met notificaties
  • Pakt soms ook foto's die je wel wilt bewaren. Verwijder dus niet klakkeloos alles.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.