Funnel voor iPhone: lees het nieuws eens op een andere manier

Funnel is een nieuwe nieuwsapp voor de iPhone, waarbij je de belangrijkste ontwikkelingen van Google News kunt bekijken via een grafische interface.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

funnelWil je weten wat er in de wereld gebeurt, dan is er een nieuwe nieuwsapp voor de iPhone. Met Funnel krijg je toegang tot Google News, maar dan wel gefilterd op de belangrijkste ontwikkelingen. Funnel toont alleen de nieuwsberichten waarover veel wordt geschreven. De app kijkt daarbij naar het aantal gerelateerde artikelen dat bij elk nieuwsitem verschijnt. Hoe meer een onderwerp in het nieuws is, hoe groter het bericht in Funnel verschijnt. Funnel verzamelt nieuws uit 8 landen, waarbij je zelf een keuze kunt maken uit het gewenste land, zodat je bijvoorbeeld alleen Nederlands nieuws te zien krijgt.

De ondersteunde landen zijn momenteel: Nederland, Engeland, VS, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada en Australië. Later zullen nog meer landen worden toegevoegd. De interface van de app is zo gemaakt, dat je snel door het laatste nieuws kunt bladeren. De interface is zodanig gemaakt, dat je snel door zoveel mogelijk nieuws kunt bladeren. Je kiest zelf welke categorieën je wilt lezen en kunt de gelezen artikelen delen via Twitter, Facebook, Tubmlr, Delicious en andere diensten. Ook Instapaper, Pinboard, Read It Later en andere diensten worden ondersteund. Elke categorie is duidelijk te onderscheiden door gebruik van een eigen kleurcode.

funnel iphone 2   funnel iphone 1

Funnel doet denken aan de pas verschenen app Spout, waar we een paar dagen geleden over schreven. Deze app toont echter niet nieuws uit Google News, maar gebruikt Google Reader, Facebook en Twitter.

Downloaden: Funnel (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2011, 19:28
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.