Free App a Day: ontwikkelaar betaalt fors voor gratis apps

Free App a Day is een populaire site waar je elke dag een gratis app vindt. Er gaat echter een keihard businessmodel achter schuil.

faadVeel mensen kennen Free App a Day (FAAD), een website waar je elke dag gedurende 24 uur een gratis download kunt vinden. Het lijkt een sympathiek initiatief: de ontwikkelaar geeft een gratis game weg en de beheerder van de FAAD-website krijgt elke dag een hoop bezoekers. Maar er blijkt een keihard businessmodel achter schuil te gaan. Geïnteresseerde ontwikkelaars betalen €2.500 om hun app in de lijst op te laten nemen. Dit bedrag geldt per applicatie en per dag.

De website iPhone-ticker ontdekte dat ontwikkelaars het betaalde bedrag er toch uit kunnen halen omdat hij extra publiciteit krijgt. FAAP beheert echter ook een zogenaamd FAAD VIP-portaal waar 40.000 App Store-gebruikers waarderingen geven voor geselecteerde iPhone-apps. Ze doen dit voor de Amerikaanse en Franse App Store en krijgen daarvoor betaald in iTunes-tegoedbonnen. FAAD zegt dat de reviewers een eerlijke mening mogen geven, al is de vraag waarom FAAD er dan voor betaalt als ze er geen nadere belangen bij hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2011, 23:51
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.