Fluid: waterpret voor dummies

Fluid simuleert de beweging van water op je iPhone scherm wanneer je het scherm aanraakt.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

fluideIn de Amerikaanse App Store is bij de gratis applicaties sinds kort een nieuwe nummer 1 te vinden: Fluid. Konden we eerder met Koi Pond al naar water en vissen kijken op ons iPhone-scherm, Fluid houdt het nog een stuk simpeler. Wanneer je de applicatie start krijg je op je scherm een hoop steentjes te zien die onder water liggen. Wanneer je met je vinger over het scherm veegt of erop drukt, kun je het water laten bewegen. En dat is het.

Er zit geen geluid bij en ook kun je nergens instellingen opgeven over bijvoorbeeld de duur van de rimpeling of de aanraakgevoeligheid van het water. Ook reageert het water niet op het schudden met je iPhone of het kantelen van je scherm. Leuk zou zijn als je een eigen afbeelding als achtergrond kon gebruiken, maar dat is in deze versie (nog) niet mogelijk.

fluidToegegeven, de watereffecten zien er erg realistisch uit maar waarom deze applicatie zo goed scoort is voor mij een grote vraag. De app krijgt gemiddeld tweeënhalve ster als waardering maar de recenties (al 1175!) van de gebruikers zijn over het algemeen wel erg enthousiast. Ze variëren van “I really enjoy playing with this app, the graphics are absolutely stunning” tot “Some people are saying how stupid this app is, they don’t see the simplicity behind it”. In die laatste categorie bevind ik mij vrees ik…

Wil je zelf ondervinden of Fluid misschien wel wat voor jou is, dan kun je de applicatie gratis downloaden in de appstore. Laat daarna als je wilt je mening achter in de comments, we zijn benieuwd!

Fluid: gratis te installeren via de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:45
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.