FaceTime voor Mac aangekondigd: videochat tussen iPhone en desktop

Apple heeft vandaag FaceTime voor de Mac aangekondigd. Met deze functie kun je tussen de desktop (Mac) videochatten met de iPhone en iPod touch.

facetimeApple heeft vanavond FaceTime voor de Mac aangekondigd. Daarmee wordt het mogelijk om tussen je iPhone/iPod touch en de desktop te bellen met beeld. Facetime is momenteel beschikbaar op 19 miljoen apparaten, namelijk de iPhone 4 en de vierde generatie iPod touch. Door de uitbreiding naar de Mac komen er tientallen miljoenen ondersteunde apparaten bij.

Op de Mac kun je contacten uit je adressenlijst importeren, zodat je ze niet handmatig hoeft in te voeren. De betarelease komt vandaag beschikbaar. Meer details zijn te vinden op een speciale pagina die Apple heeft geopend.

Je kunt met FaceTime for Mac ook tussen twee Mac’s videochatten via Wi-Fi. Opvallend is dat Apple niet heeft gekozen voor integratie met iChat. Bij een binnenkomend gesprek hoor je je Mac rinkelen, net zoals bij een telefoontoestel het geval is. Dit werkt ook wanneer je FaceTime niet actief hebt op de Mac. In de voorkeuren kun je aangeven dat je tijdelijk geen gesprekken wilt ontvangen. Als vereiste gelden:

  • Mac OS X 10.6.4 Snow Leopard
  • Een Apple ID
  • Een e-mailadres

Downloaden: FaceTime voor Mac (betaversie – 13,4 MB)

facetime mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2010, 20:47
Categorie Desktop
Onderwerp facetime

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.