‘Facebook-app voor iPad en Project Spartan misschien al op maandag’

Facebook brengt misschien maandag al zijn iPad-app uit. Dit zegt TechCrunch, een technologiesite die intern verhalen zou hebben gehoord.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook for iPadDat er een Facebook-app voor de iPad aankomt is inmiddels geen geheim meer: eind juli werd de code voor de app gevonden in de iPhone-applicatie. Sindsdien is het wachten op het moment dat Facebook de app universeel voor de iPhone en iPad maakt. Eerder meldde Mashable dat de app waarschijnlijk zijn debuut zou maken op Apple’s ‘Let’s Talk iPhone’-evenement op 4 oktober, maar TechCrunch denkt dat hij misschien op maandag al onthuld zal worden. Tegelijkertijd met het debuut van Facebook’s HTML5 App Store voor de iPhone, Project Spartan.

Project Spartan is een project van Facebook waar we sinds juni dit jaar af en toe wat van horen. De HTML5 App Store moet een plek zijn voor webontwikkelaars om hun iPhone-creaties aan te bieden zonder langs Apple te hoeven gaan.

De iPad-app en Project Spartan zouden inmiddels zo diep met elkaar verwoven zijn, dat het onmogelijk is om de een zonder de ander te lanceren. Dat Project Spartan zich ook direct zal richten op HTML5-apps voor de iPad zou daarom een veilige conclusie zijn. Helemaal zeker is dit volgens TechCrunch nog niet: Facebook zou met Apple in gesprek zijn over de precieze lanceerdatum. Het zou kunnen dat Apple de app alsnog op zijn eigen evenement probeert te krijgen.

Facebook zelf heeft nog geen officiële aankondigingen gemaakt. TechCrunch staat er echter bekend om bij soortgelijke geruchten het wel vaker bij het rechte eind te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 15:25
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.