Epoch: actiespel voor de iPad van makers van Bioshock

Epoch is een net aangekondigd derde-persoons schietspel voor de iPad. Het wordt gemaakt door medewerkers van Bioshock en dat is alvast te zien aan de eerste trailer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Epoch iPad Unreal Engine 3 shooter actiegameHet in 2007 uitgebrachte Bioshock is een van de meest geprezen spellen ooit op de Xbox 360 en PlayStation 3. Het onderwater-schietspel heeft maar liefst een gemiddelde beoordeling van een 9,5 uit 98 toonaangevende recensies. Het zorgt ervoor dat de verwachtingen rondom het iPad-spel Epoch nu al hooggespannen zijn. Het zonet aangekondigde actiespel wordt gemaakt door Uppercut Games dat bestaat uit een groep talenten dat meewerkte aan Bioshock.

Onder de medewerkers van ontwikkelaar Uppercut Games, zijn Andrew James en Ed Orman afkomstig van Bioshock-ontwikkelaar Irrational Games/ 2K Australia. De eerste was er art-director en Orman was er ontwerper. Net zo belangrijk is misschien dat het spel technisch mogelijk gemaakt door de Unreal Engine 3, dezelfde spelmotor die ook de indrukwekkende games Infinity Blade en Dream:scape naar een hoog visueel niveau tilt.

Een eerste trailer toont de eerste beelden van Epoch. Het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Je bestuurt een robot op een aan flarden geschoten aarde en neemt het op tegen andere metalen gevaren. Het wordt een derde persoons-schietspel waarbij de camera dus achter de hoofdpersoon hangt. Die opereert vooral vanuit de dekking die muurtjes en obstakels bieden. Toch lijkt het geen rustig actiespel te worden. De eerste trailer ziet er zelfs erg vlot en actierijk uit. Qua concept doet het een beetje denken aan Gears of War, een Unreal Engine 3-schietspel voor de Xbox 360 en pc. Ook daarin schuil en schiet je steeds.

Via CultofMac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 14:01
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.