eLinea: nieuw Nederlands contentplatform vandaag van start

Vandaag wordt eLinea gelanceerd, een platform voor het nieuwe lezen. Je abonneert je daarbij op losse artikelen van tijdschriften, columnisten of cartoonisten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

elineaeReaders Groep gaat vandaag een nieuw en onafhankelijk platform starten voor digitaal lezen van kwaliteitsjournalistiek. eLinea bevat artikelkanalen van onder andere NRC, Elsevier en Vrij Nederland. Het gaat om een nieuw businessmodel, waarbij lezers zich kunnen abonneren op de artikelen van hun favoriete redactieteam, columnist of cartoonist. Je betaalt alleen wat je echt wilt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor columns van Dolf Jansen, Yvonne Kroonenberg of Joep Bertrams. Of je kunt je abonneren op artikelen van Opzij, Psychologie Magazine, J/M voor Ouders , EOS of een van de andere magazines. Daarnaast kun je je abonneren op videocasts.

De artikelen zijn online te lezen op pc, laptop of tablet. De uitgevers bieden artikelen aan in verschillende artikelkanalen. Van de opbrengst gaat 70% naar de uitgever. Een paar voorbeelden: voor de literaire recensies van Fleur Speet betaal je €0,49 per maand en voor de politieke cartoons van Tom Janssen €0,50 per maand. Een bundel van 45 artikelen per maand uit Elsevier kost €3,99. Voor smartphones is er een mobiele versie van de artikelen beschikbaar en voor het offline lezen van artikelen heb je de keuze uit PDF of ePub. Je kunt zien hoeveel mensen op elk item zijn geabonneerd.

Vanavond rond 20:00 uur gaat eLinea officieel van start.

Meer info: elinea.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2011, 13:26
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.