Eindelijk: Adobe heeft Flash op de iPhone werkend

Adobe heeft toegegeven dat ze een werkende versie van Flash op de iPhone hebben, draaiend in de emulator. Maar of er ooit integratie met Safari mogelijk zal zijn?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Flash iPhoneAdobe heeft al een werkende versie van Flash op de iPhone draaien in een emulator. Dat gaf het bedrijf gisteren toe in een conference call naar aanleiding van de kwartaalcijfers. Het gaat nog wel om een vroege fase van de ontwikkeling. CEO Shantanu Narayen zei: “We have a version that’s working on the emulation. This is still on the computer and you know, we have to continue to move it from a test environment onto the device and continue to make it work. So we are pleased with the internal progress that we’ve made to date.”

Of het allemaal ook op de iPhone zelf gaat werken, is nog maar de vraag. Eerder gaf de CEO aan dat Adobe het klusje wel even zou klaren, om vervolgens erop terug te komen, dat er dan wel medewerking van Apple voor nodig was (en daartoe bleek Apple niet bereid omdat ze van mening zijn dat het teveel energie kost). Daarom is het twijfelachtig of er ooit integratie met Safari zal komen. Eventueel kan Adobe een standalone-applicatie via de App Store uitbrengen, maar dat is niet ideaal.

Apple heeft zelf gewerkt aan de ontwikkeling van SproutCore, een JavaScript-raamwerk met functionaliteit die op Flash lijkt. Dit wordt bijvoorbeeld in MobileMe gebruikt. Maar SproutCore is lang niet zo wijdverbreid als Flash.

Dank: Marco, Daniël, Peter, Marcel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2010, 20:56
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.