eHighlighter voor iPhone krijgt nieuw uiterlijk: studieboeken markeren met digitale inkt

eHighlighter is een iPhone-app waarmee je fragmenten uit studieboeken of belangrijke artikelen kunt markeren. De app is tijdelijk afgeprijsd.

ehighlighter-iphoneOndanks alle goede bedoelingen met digitale studieboeken, zit je als student nog vaak vast aan dure, gedrukte boeken. Ga je met een markeerstift alle belangrijke passages afstrepen, dan levert dat gedoe op als je je boek later weer tweedehands wilt verkopen. eHighlighter is een app die dan van pas kan komen. Met deze app kun je gedrukte boeken omzetten naar digitaal formaat en de teksten markeren, zonder dat je je boek hoeft te bekladden. eHighlighter verscheen bijna een jaar geleden en heeft nu z’n eerste grote update gehad. Het idee is eigenlijk vrij simpel: je maakt een foto van een pagina uit het boek, geeft aan welk fragment je wilt gebruiken en de app zet dankzij OCR (optische karakterherkenning) de foto om naar tekst. Je kunt vervolgens met een gele stift gedeeltes markeren. Het geeft misschien niet dezelfde voldoening als het afstrepen met een echte stift, maar het werkt wel.

Natuurlijk is dit geen oplossing als je een studieboek van 500 pagina’s moet doorlezen, maar een artikel of los hoofdstuk waar veel belangrijke informatie in staat, gaat makkelijk lukken. Je kunt eHighlighter ook prima gebruiken om citaten uit een boek te halen, zodat je ze niet handmatig hoeft over te pennen. Bovendien kun je de citaten makkelijk rangschikken, van tags voorzien en later nog eens overzichtelijk bij elkaar zetten. Het toevoegen van een nieuw boek is mogelijk door de streepjescode te scannen, online te zoeken of handmatig de titel in te voeren. Citaten exporteer je in MLA-, APA- of Chicago-stijl en zijn te raadplegen op je iPhone of op elke computer met internettoegang.

ehighlighter-boekenIn de onlangs verschenen update van eHighlighter is de interface iets vernieuwd en meer afgestemd op iOS 7. De app is ook aangepast aan het scherm van de iPhone 5 en er is ondersteuning toegevoegd voor Evernote en Dropbox. eHighlighter is handig voor mensen die studeren en dolgraag zouden willen overstappen naar ebooks, maar dat domweg nog niet kunnen. Omdat de boeken die je nodig hebt nog niet digitaal verkrijgbaar zijn, of omdat het opleidingsinstituut werkt met paginanummers. Wat jammer is, is dat eHightlighter alleen verkrijgbaar is voor de iPhone, terwijl het juist op het grotere scherm van de iPad wat lekkerder zou werken.

eHightlighter geeft je ook de mogelijkheid om notities uit te wissleen met andere gebruikers van de app, mocht je dat willen. De app is tijdelijk afgeprijsd.

Downloaden: eHighlighter (tijdelijk €1,79, normaal €4,49, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 9:45
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.