Dunnit! iPhone-applicatie maakt van takenlijst een spelletje

Dunnit! is een applicatie waarmee je je takenlijst kunt gebruiken voor een spelletje. Dunnit! heeft OpenFeint-integratie, zodat je in competitie kunt gaan met vrienden wie de meeste taken afrondt.

dunnitOntwikkelaar Runloop heeft met Dunnit! de eerste iPhone-applicatie gemaakt met OpenFeint, die niet in de categorie games is te vinden. Net als bij een gewone todo-applicatie maak je lijsten van taken die je moet uitvoeren. Daarbij kun je zelfs lijstjes uit andere applicaties kopiëren. Om overzicht te houden kun je de taken voorzien van tags. Er zit echter ook een sociale dimensie in, dankzij OpenFeint. Je kunt de competitie met je vrienden aangaan om te zien wie het meest productief is. Hoe meer taken je afvinkt, hoe meer punten je verdient. Er is genoeg kans om vals te spelen, door elke taak in een reeks subtaken op te splitsen, dus al te serieus moet je de functie ook niet nemen.

dunnit iphoneHet doel van Runloop was om gebruikers actiever te maken: door sociale controle van anderen ben je eerder geneigd om dingen af te maken. Je kunt overigens niet alleen vrienden verslaan, maar ook volslagen onbekenden.
Helaas kun je er niets mee winnen.

Volgens de ontwikkelaars is de applicatie stilletjes in de App Store verschenen. Toch kwam het al snel in de top 50 van populairste productiviteitsapplicaties in de Britse App Store. In Nederland is die opmars nog niet begonnen: Dunnit is nog niet in de top 50 van productiviteitsapps doorgebroken.

Downloaden: Dunnit! (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 23:25
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.