Disney gaat Appmates iPad-speeltjes uitbrengen

Disney gaat speelgoed uitbrengen dat met het scherm van de iPad communiceert. Door de Cars 2-autootjes op je scherm te zetten race je door levels in een speciale game heen.

Disney Cars 2 AppmatesDisney gaat een serie speeltjes lanceren die communiceren met de iPad. Dit speelgoed, genaamd Appmates, zet je op het iPad-scherm om er vervolgens een game mee te spelen. Door een stylus-achtige onderkant ziet de iPad waar het speelgoed zich op jouw scherm bevindt. De eerste Appmates staan helemaal in het teken van de film Cars 2. Spelers starten een Cars 2-app op, die ontworpen is om met de Appmates te werken. De app in kwestie laat je een racebaan zien, waar je jouw speeltje op zet. Wanneer het spel van start gaat hoef je alleen je auto te bewegen om obstakels te ontwijken en bochten te maken. Omdat het touchscreen de Appmate detecteert, is er geen sprake van een USB- of Bluetooth-verbinding.

Website All Things D zag een demonstratie van de technologie en was onder de indruk van de precisie die er achter schuilt. Zo zou je de frictie van de banden op de weg zien en passeer je zelfs de reflectie van je auto wanneer je een spiegel tegenkomt. Disney is van plan om vanaf 1 oktober vier personages van Cars 2 als Appmates in Amerika te verkopen: Lightning McQueen, Tow Mater, Finn McMissile en Holley Shiftwell. Ieder van deze wagens heeft zijn eigen in-game trekjes. Dezen zullen zo’n twintig dollar per stuk kosten. De game moet gratis te downloaden zijn.

Of en wanneer de speeltjes naar Nederland komen is nog niet duidelijk. Het idee van fysieke voorwerpen op een iPad-scherm is eigenlijk niet nieuw. Eerder kwam het Nederlandse Jumbo Games nog met de iPawn, een ouderwetse pion om bordspellen mee te spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=VaNzbCtxtcY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 10:30
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.