De Telegraaf 2.0: meer sport, reageren op artikelen en offline lezen

De Telegraaf 2.0 is in de App Store verschenen. De applicatie kan artikelen offline opslaan, bevat veel meer sportsecties en heeft de mogelijkheid om artikelen te twitteren en via e-mail te sturen. Je kunt ook reageren op nieuws.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

telegraafOntwikkelaar Service2Media heeft een nieuwe versie van De Telegraaf voor de iPhone uitgebracht. Versie 2.0 bevat zes nieuwe functies, waarvan twee te maken hebben met het offline lezen van artikelen. De laatst opgehaalde nieuwtjes worden in een cache bewaard en zijn daardoor ook beschikbaar om offline te lezen. Dat betekent dus: het laatste nieuws ophalen voordat je in een vliegtuig stapt en onderweg gewoon doorgaan met lezen.

Voetbaluitslagen.Wil je een bepaald artikel nog langer bewaren, dan kan dat: onderaan elk artikel staat voortaan een knop ‘Bewaar’ om het artikel offline op te slaan. Onderaan artikelen vind je voortaan ook de knop ‘Reacties’ om te zien wat anderen over het artikel hebben gezegd en de mogelijkheid om zelf een reactie achter te laten. Een account is daarbij niet verplicht. Een derde knop onderaan de artikelen is ‘Delen’. Hiermee krijg je de mogelijkheid om interessante artikelen naar Twitter of via e-mail te sturen.

Bij het aanmaken van een e-mailbericht krijgt de ontvanger de titel en het eerste gedeelte van het nieuwtje te zien, precies zoals het hoort. Bij het delen via Twitter gaat het minder mooi: het wordt gepubliceerd als een retweet (voorbeeld) en je hebt ook niet de mogelijkheid om zelf nog een mening erbij te zetten, zodat de lezers niet weten of je het nu getwitterd hebt omdat je het interessant vindt, of omdat het te absurd voor woorden is. Mijn Twitter-test werd daardoor al meteen verkeerd opgevat.

De Telegraaf 2.0 heeft enkele nieuwe secties erbij gekregen: OverGeld, games, voetbal, tennis, autosport en wielersport. Daarnaast staan de uitslagen van de Eredivisie en Jupiler League er voortaan in (de omschrijving in de App Store maakt alleen melding van Eredivisie). Eerder kon je op iPhoneclub een review van De Telegraaf voor de iPhone lezen. Met deze aanpassingen kan het toenmalige cijfer van een 8 wel omhoog naar een 8,5. Alleen de Twitter-functie zou echt beter kunnen.

Downloaden: De Telegraaf 2.0 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 2:53
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.