De eerste test: Navigon MobileNavigator voor de iPhone

De website Abee.de mocht MobileNavigator voor de iPhone alvast uitproberen. De software is al erg stabiel en berekent vlot de route; de enige minpunten hebben met de hardware te maken: de GPS-ontvangst kon beter en het volume van de gesproken aanwijzingen ook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigonDe website ABee kreeg de mogelijkheid om de navigatiesoftware van Navigon voor de iPhone alvast eens uit te proberen. In een video laten ze zien hoe je een bestemming invoert, de route plant, met pinch inzoomt op de kaart en aangeeft welke routevoorkeuren je wilt gebruiken. Er is een nachtmodus, een in- en uitschakelbare 3D-weergave en de mogelijkheid om een pushpin als bestemming op de kaart te zetten. Op een aparte foto (hiernaast) is ook te zien hoe de Reality View werkt.

navigonDe interface is geoptimaliseerd voor de iPhone en ziet er totaal anders uit dan gebruikers van MobileNavigator gewend zijn. Het berekenen van de route gaat relatief snel; het invoeren van de bestemming eveneens. Je kunt rechtstreeks adressen invoeren, adressen als favoriet opslaan of de laatst gekozen bestemmingen opnieuw selecteren. Nuttige plaatsen zoals het volgende tankstation of restaurant staan er ook in. De software was stabiel en was na het bellen of internetten weer snel in gebruik te nemen. Minpunten: de ontvangst van de GPS-ontvanger in de iPhone liet te wensen over. Ook waren de gesproken aanwijzingen op de snelweg soms moeilijk te horen wanneer je gelijktijdig muziek luistert.

Volgens de reviewer gaat Navigon in de toekomst ook via In App Purchases de mogelijkheid bieden om extra kaarten te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:18
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.