Trivial Pursuit: Master Edition uitgekomen voor de iPad

Electronic Arts heeft een iPad-versie van Trivial Pursuit: Master Edition uitgebracht. In dit bordspel moet je vragen over verschillende onderwerpen beantwoorden om driehoeken te verzamelen en te winnen.

Trivial PursuitElectronic Arts heeft een iPad-versie van het bekende familiespel Trivial Pursuit: Master Edition uitgebracht. Hierin strijd je tegen vrienden of computertegenstanders door zoveel mogelijk quizvragen goed te beantwoorden. Ook zijn er een aantal vragenpakketten die je vanuit de app kunt kopen, om zo het assortiment uit te breiden. In 2009 bracht de uitgever ook al een Trivial Pursuit-spel uit voor de iPhone.

Trivial Pursuit: Master Edition volgt in grote lijnen het bekende bordspel. Iedere speler mag om de beurt dobbelen, om zo het spelbord rond te gaan en driehoeken te verzamelen. Afhankelijk van het vak waar je pion op terechtkomt mag je nog een keer dobbelen of een vraag binnen een bepaalde categorie beantwoorden. Antwoord je goed, dan mag je nog een keer de dobbelsteen werpen.

De iPad-versie van het spel lijkt erg op de iPhone-variant, maar verschilt toch op bepaalde gebieden. Zo maakt het spel optimaal gebruik van de resolutie van de iPad, waardoor het spelbord goed in beeld is. Dit maakt ook een nieuwe spelmodus genaamd Table Top Mode mogelijk, waarbij je met drie anderen op dezelfde iPad kunt spelen.

Daar staat wel tegenover dat de nieuwe iPad-versie van het spel duurder is dan zijn iPhone-voorganger. Je betaalt hier namelijk niet €0,79 voor, maar €3,99. Tel hier de verschillende vragenpakketten die je voor 79 cent per stuk kunt aanschaffen bovenop en je hebt het over een flinke investering. Daar staat wel tegenover dat het hoofdspel 1.500 vragen bevat, waardoor je niet snel geneigd zult zijn om zo’n pakket aan te schaffen. Trivial Pursuit: Master Edition bevat in totaal zes DLC-pakketten, waarvan alleen het gelijknamige Master Edition-pakket niet eerder verscheen op de iPhone.

Vragen in Trivial Pursuit: Master Edition zijn allemaal in het Engels, Frans, Spaans, Duits of Italiaans. Je hoeft echter niet te vrezen dat je heel veel op Amerika gespitste vragen tegenkomt: tijdens onze korte speelsessie werden onderwerpen van over de hele wereld behandeld.

Downloaden: Trivial Pursuit: Master Edition (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 16:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.