Culios Kokpit voor iPad: makkelijk karaoke-koken met 1.000 recepten

Culios Kokpit is een kookapplicatie van Nederlandse bodem, met meer dan 1.000 recepten, een eigen kookboek, stapsgewijze instructies en een gekoppeld boodschappenlijstje op je iPhone.

culios ipad iphoneOmdat het weekend voor veel mensen een moment is om uitgebreid te koken, besteden we elke zaterdag op iPadclub aandacht aan een kookapp. Deze keer is het een Nederlandse app, omdat het gehannes met Engelstalige recepten niet altijd wenselijk is. Culios Kokpit is een receptenapp van Nederlandse bodem, die je helpt bij het kiezen, kopen en koken van eten. De app werkt samen met de Culios Kooplijst-app voor de iPhone. Daarop neem je je boodschappenlijstje mee, nadat je eerst één van de gerechten uit de Culios Kokpit hebt gekozen. De app gebruikt een werkwijze die ze karaoke-koken noemen: tijdens het koken volg je stap voor stap de bereidingswijze in de app. De stap waar je mee bezig bent, wordt daarbij extra groot weergegeven.

culios ipadCulios Kokpit heeft nog wat andere extra’s. Zo kun je in de app aangeven wat je wel en niet lekker vindt. De app probeert ook de verspilling van voedsel te voorminderen, door de hoeveelheden precies af te stemmen op het aantal eters. Meer dan 1.000 lekkere en eenvoudig te bereiden gerechten zijn te vinden in deze app, waarvan je je favorieten kunt opbergen in een eigen eetboek. Je kunt op deze manier al gaan plannen wat je de komende dagen wilt gaat eten.

De iPad-app kun je koppelen met je iPhone, zodat je de boodschappen meteen in een lijstje hebt staan. Je kunt het lijstje ook e-mailen of uitprinten. Heb je zelf een goed recept, dan kun je dat via culios.nl zelf toevoegen. De naam van de app wekt misschien wat verwondering op. Aanvankelijk heette de app Culios HD, maar er is later gekozen voor Kokpit, omdat het een soort kookstuurhut voor je keuken is. De app is ook in het Engels en Duits verkrijgbaar onder de namen ‘Taste of Europe’ en ‘Kochen 2.0’.

Downloaden: Culios Kokpit (€7,99)
Ook verkrijgbaar: Kooklijst (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2011, 17:29
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.