Context fotoberichtenapp voor iPhone wil the next big thing zijn

Context is een nieuwe fotoberichtenapp die WhatsApp, Snapchat en sms wil vervangen. Context is gebaseerd op Now, een app waarmee je Instagramfoto's in de buurt kon ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

context-hoofdWil je vooroplopen op je vrienden? Kijk dan eens naar Context, een nieuwe fotoberichten-app waar we in september al eens over hebben geschreven en die volgens kenners nogal in opkomst is. Context is een van de vele apps die probeert sms te vervangen. Maar anders dan WhatsApp of MessageMe draait het bij Context vooral om foto’s. En anders dan Snapchat gaan de foto’s bij Context niet verloren. Bovendien schrijf je bij Context eerst een berichtje, die je vervolgens verduidelijkt met een foto om de bijbehorende stemming weer te geven. De foto verduidelijkt de context, vandaar de naam. Grappige filters zijn niet nodig, het gaat erom dat je de emotie van het moment vastlegt en dat je snel foto’s kunt uitwisselen. Dat zullen vooral selfies zijn, van mensen die willen laten zien dat ze erg veel lol hebben tijdens het uitgaan.

Er is wel een probleem: de doelgroep waarop Context zich wil richten heeft het al druk met uitwisselen van foto’s via Instagram en Snapchat. En wat de berichtenapps betreft: die zijn er ook al genoeg. Wat brengt Context dan als doorslaggevende bijzonderheden met zich mee? Eigenlijk niet zoveel. Vroege gebruikers van Context zien het vooral als een vervanger van traditionele berichtenapps, aldus medeoprichter Benjamin Broca. De app heeft al de aandacht getrokken van een aantal investeerders en het zou wel eens the next big thing kunnen worden. Maar dat kan ook komen omdat de gebruikers heel erg in het idee geloven en het graag zo willen zien. Cijfers over een fenomenale groei hebben we nog niet kunnen vinden.

Het team bouwt voort op ervaringen die ze opdeden met Now, een soort Snapchat voor groepen. Je deelt er foto’s naar iedereen die jou volgt, maar iedereen mag alleen je laatst geschoten foto zien en kan niet door je archief of fotoalbum bladeren. Bij Context kun je zelf groepen aanmaken of met individuele vrienden berichten uitwisselen.

context-2 context-1

Dat Context wel erg veel weg heeft van Now, is te zien aan de appomschrijving:

“Bridging the gap between Whatsapp and Snapchat” – iCulture

Die quote blijkt afkomstig uit de appbespreking die we over Now publiceerden. Niet te verwarren met die andere app Now, wat meer lijkt op een Snapchat voor groepen. Na een paar maanden besloot het team de aandacht te verleggen naar een nieuwe app, meer gericht op het uitwisselen van berichten. De overeenkomsten zijn wel te herkennen: hetzelfde lettertype, maar met een wat minder kunstzinnig uitziend logo. Context is toegankelijker en heeft daardoor meer potentie. Als je in restaurants en café’s kijkt hoeveel mensen bezig zijn met het uitwisselen van berichtjes aan mensen die elders zijn, is er een enorme markt.

Downloaden: Context (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2013, 12:04
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.