Codosaurus voor iPhone: onderweg webpagina’s bewerken

Codosaurus is een FTP-client voor de iPhone en iPad, waarmee je webpagina's kunt bewerken. De app heeft hiervoor een speciaal geoptimaliseerd code-toetsenbord en diverse templates.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

codosaurus 2Codosaurus presenteert zich in de App Store als de enige FTP-client waarmee je direct code op de server kunt bewerken. Ben je webdeveloper, dan zou deze app van pas kunnen komen, om onderweg snel even je webpagina’s te kunnen aanpassen. Dat kan op de iPhone, maar eigenlijk is Codosaurus meer geschikt voor het grotere scherm van de iPad. De serververbindingen worden gelegd via 3G en Wi-Fi, waarbij je wel beperkt bent tot standaard FTP (SFTP is niet mogelijk). Om te voorkomen dat anderen op je websites gaan zitten rommelen als je iPhone in verkeerde handen valt, kun je toegang tot de app afschermen met een wachtwoord. Voor het inloggen op de webserver heb je uiteraard nog wel een gebruikernaam en wachtwoord nodig, maar die hoef je eenmalig in Codosaurus in te voeren.

codosaurusNet als in een FTP-programma op de desktop kun je nieuwe verbindingen aanmaken door de server-URL, poortnummer, gebuikersnaam en wachtwoord in te vullen. Ook kun je het gewenste pad invoeren. Wil je een nieuw bestand aanmaken – niet echt comfortabel op de iPhone, maar het kan – dan levert Codosaurus daarvoor een toetsenbord dat geoptimaliseerd is om code in te tikken. Je hebt bovendien de keuze uit een leeg bestand of een aantal templates zoals HTML5, CSS-Screen, CSS-Print, PHP, XML of een jQuery Library. Eventueel kun je zelf templates aanmaken. Automatisch aanvullen van code of het tonen van regelnummers zijn functies die je niet in Codosaurus zult aantreffen. Er is ook een Lite-versie van de app, die geen PHP-, JS- en XML-betanden kan openen en bewerken, geen master-password heeft en ook geen templates biedt.

Downloaden: Codosaurus (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2012, 1:53
Categorie Diensten
Onderwerp ftp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.