Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Cheapspotter: zoek snel de laagste elektronicaprijzen op je iPhone

Cheapspotter is een applicatie waarmee je snel kunt zien wat de actuele prijzen van elektronicaspullen zijn.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

logo_cheapspotter
In de App Store is een interessante app verschenen voor mensen die goedkoop willen shoppen. Cheapspotter is een alternatief voor de vele vergelijkingssites op internet. Via Cheapspotter kun je zoeken naar actuele prijzen van elektronicaspullen, zonder dat je allerlei sites hoeft af te struinen. En: de ontwikkelaar geeft 5 promocodes weg!


Als de applicatie is opgestart krijg je een invulveld te zien, waarin staat ‘Vul een merk en model in’. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Onderin staan twee tabs: Cheapspotter en Geschiedenis. Bij de eerste optie krijg je toegang tot de zoekfunctie, terwijl je bij Geschiedenis kunt zien wat je al allemaal gespot hebt. Ook komt er bij Geschiedenis een mooi logo te staan van de categorie waartoe het gevonden apparaat behoort.

Als je bijvoorbeeld Sony BDP-S300B intypt (een Blu-ray-speler van Sony), dan krijg je de prijs, soort, goedkoopste prijs, duurste prijs en goedkoopste winkel te zien. Ook staat er een afbeelding bij die je kan vergroten. In dit geval is het verschil bij de Sony BDP-S300B wel 254 euro, dus zeker de moeite om even uit te zoeken waar de goedkoopste te verkrijgen is.

Als je bijvoorbeeld Sony S300B intypt, krijg je het menu ‘Kies een categorie’. Zowel in Blu-ray-spelers als in home cinema systemen is dit product te vinden.

De applicatie is een initiatief van ontwikkelaar Evolutionhost BV. Edward Poot, directeur van Evolutionhost, kwam op het idee nadat hij zelf vaak spijt had van een aankoop. “De producten die ik kocht, kocht ik vaak overhaast. Ik vergeleek wel aankopen die aan de prijzige kant waren, maar de wat minder prijzige producten niet. Het is tijd om de detailhandel op de feiten te wijzen; ze vragen té veel. Met Cheapspotter kunnen consumenten eenvoudig en snel checken of de prijzen in de winkel écht goed zijn. Door op deze manier te vergelijken besparen consumenten al snel tientallen zo niet honderden euro’s. En dat kunnen we in deze slechte financiële tijden zeker gebruiken.”

Info: Cheapspotter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.