Calvetica: stijlvolle kalender-app nu ook voor de iPad

Calvetica, een strak ontworpen agenda-app voor de iPhone, heeft een flinke update gekregen. De grootste toevoeging is de ondersteuning voor de iPad, waarvan de app de schermruimte slim gebruikt door informatie rechts van je kalender te tonen.

CalveticaCalvetica is al enige tijd een krachtig en visueel aantrekkelijk alternatief voor Apple’s eigen kalender. De app maakt automatisch gebruik van de afspraken die al in de standaard app staan, wat betekent dat je niks hoeft over te zetten. Calvetica heeft net een fikse update ontvangen, met als kers op de taart optimalisatie voor de iPad.

De app maakt gebruik van de hogere iPad-schermresolutie om meerdere gegevens op het scherm te tonen. Naast je maandkalender vind je bijvoorbeeld je afspraken voor de rest van de dag in lijstvorm. Met een druk op de knop wissel je naar een takenlijst, met links de opdrachten chronologisch op de kalender en rechts in lijstvorm. De update brengt een soortgelijke layout ook naar de iPhone: daar verschijnt de lijst niet naast, maar onder de kalender.

De update verandert het een en ander aan het uiterlijk. Zo lijkt de maandkalender iets meer omhoog te staan, waardoor de app er iets minder minimalistisch uitziet. Efficiënt is het ontwerp wel: voeg je bijvoorbeeld een agenda-item toe, dan krijg je twee toetsenborden in beeld. Één om de tijd mee in te voeren en een ander om de naam van het evenement te typen.

Handige vingerbewegingen moeten Calvetica toegankelijk maken voor de hardcore gebruiker. Door de plus-knop langer ingedrukt te houden stel je een alarm in die over 5 minuten, een paar uur of de precies een dag later afgaat. Veeg je de maandkalender omhoog, dan krijgt je afsprakenlijst meer beeldruimte. Verder zijn notificaties verfijnd en is het makkelijker om agendapunten te delen via e-mail of sms.

Download: Calvetica (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 16:54
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.