Calca iOS-app: geavanceerde rekenmachine met Markdown-editor

“Het werk van een dolgedraaid genie”, schrijft een App Store-gebruiker. “Ik wilde deze app al jaren”, zegt een ander. Calca is niet zomaar een nieuwe rekenmachine-app voor iOS en OS X; het is eigenlijk een tekstverwerker waarmee je variabelen kunt declareren, waarna je berekeningen uitvoert die realtime worden bijgewerkt zodra je de waarde van een […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

calca berekening“Het werk van een dolgedraaid genie”, schrijft een App Store-gebruiker. “Ik wilde deze app al jaren”, zegt een ander. Calca is niet zomaar een nieuwe rekenmachine-app voor iOS en OS X; het is eigenlijk een tekstverwerker waarmee je variabelen kunt declareren, waarna je berekeningen uitvoert die realtime worden bijgewerkt zodra je de waarde van een variabele aanpast. De app heeft veel meer mogelijkheden dan een normale rekenmachine of een spreadsheet, aldus de maker, IT-bedrijf Krueger Systems uit Chicago. Deze krachtige symbolische rekenmachine geeft antwoorden terwijl je typt. Je kunt er vergelijkingen mee oplossen of complexe uitdrukkingen mee bewerken.

Calca is tegelijk een Markdown-editor zodat je je berekeningen kunt voorzien van een toelichting. De app is gericht op studenten en professionals die veel moeten rekenen en met vergelijkingen te maken hebben. Je kunt werken met functies en variabelen, die je zelf definieert en aanpast. Daarbij heb je de keuze uit een flinke collectie operators. En er is geen internetverbinding nodig. Om je op weg te helpen zitten er alvast een aantal voorbeeldberekeningen in Calca, die te maken hebben met hypotheken en kinetica. Handig is dat je de app zowel op iPhone als iPad kan gebruiken; iCloud zorgt ervoor dat eerdere berekeningen ook op andere apparaten beschikbaar zijn.

Downloaden: Calca (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

calca ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 10:52
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.